Alaşehir'de Tarladan Sızan Gaz Endişeye Neden Oldu

Manisa'nın Alaşehir ilçesi kırsalında bir tarlada MTA ekiplerinin yaptığı tetkik sonucu havaya karbondioksit, metan ve hidrojen sülfür gazlarının salındığı belirlendi Muhtar Korkmaz: 'Mahalle içinde yapılan ölçümde bu gazlara rastlanmadığı, insan sağlığına bir etkisinin olmadığı söylendi ama bu gazın kaynağının kesilmesini istiyoruz. Kötü koku mahalleliyi tedirgin ediyor'

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Horzumsazdere Mahallesi yakınlarında topraktan kötü kokular çıktığı ve yaban hayvanlarının telef olduğu ihbarı üzerine inceleme yapan Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ekiplerinin, topraktan jeotermal kaynaklı karbondioksit, metan ve hidrojen sülfür gazlarının çıktığını ancak mahalle içindeki ölçümlerde bu gazlara rastlanmadığını belirlediği bildirildi.

Manisa Valiliğinin talebi üzerine incelemelerde bulunan ekiplerin hazırladığı rapor doğrultusunda gaz çıkışının görüldüğü bölgede emniyet tedbiri alındı.

Gaz kaçağı olduğu, ateşle yaklaşılmaması gerektiği yönünde uyarı levhaları asılan bölge çitle kapatıldı.

Muhtarı Hasan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce mahalle genelinde başlayan kokuyu ilk başlarda lağımdan gelen koku sandıklarını, tarla sahibinin fark etmesi sonucu kokunun gaz sızıntısından kaynaklandığını anladıklarını ifade etti.

Gaz çıkışının bulunduğu bölgede bir çukurun içinde çok sayıda keklik, akrep, kertenkele ve kirpinin telef olduğunu gördüklerini anlatan Korkmaz, bunun gazdan kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.

Korkmaz, 'Bana gönderilen raporda mahalle içinde yapılan ölçümde bu gazlara rastlanmadığı, insan sağlığına bir etkisinin olmadığı söylendi ama biz bu gazın kaynağının kesilmesini istiyoruz. Kötü koku, mahalleliyi tedirgin ediyor. Gazın çıktığı alan çitlerle çevrildi, insanların girmesi engelleniyor ama bunun hava yoluyla bizleri etkilemesinden endişe ediyoruz.' dedi.
Kaynak: AA