AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu Açıklaması

'AK Parti'nin bölgedeki geleceğine, ne olursunuz bir partinin siyasi çıkarları gibi bakmayın, siyasi varlığın devam etmesini, şu an içerisinde bulunduğumuz huzurun, barışın devam etmesi olarak görün'.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti'nin bölgedeki geleceğinin, bir partinin siyasi çıkarları gibi bakılmamasını isteyerek, 'Siyasi varlığın devam etmesini, şu an içerisinde bulunduğumuz huzurun, barışın devam etmesi olarak görün.' dedi.

Miroğlu, Nusaybin ilçesinde kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin yürüyüşünü, bölgedeki siyasi varlığını güçlendirmesi gerektiğini ifade ederek, 'Bu zayıfladığı zaman ne olur? Haziran seçimlerinden sonra ne yaşadıysak inanın o olur. Hepimiz çok büyük bir endişeyle karşı karşıya kaldık.' ifadelerini kullandı.

Miroğlu, 2019 seçimlerine şimdiden güçlü bir şekilde hazırlandıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

'2019 seçimlerinde bölgede AK Partinin gücünde bir azalma olursa barış, huzur içinde yaşamak, ekonomik yatırımlar, istihdam, sağlık ve eğitim alanındaki yatırımlar inanın çok büyük zarar görecek. Siyasette çok güçlü olduğumuzu göstermemiz lazım. AK Partinin bölgedeki geleceğine ne olursunuz bir partinin siyasi çıkarları gibi bakmayın, siyasi varlığın devam etmesini şu an içerisinde bulunduğumuz huzurun barışın devam etmesi olarak görün.'

Gelecek seçimlerinde CHP'nin iktidara gelmesine aslında kimsenin itirazı olmayacağını ama CHP'nin Türkiye'yi yönetmeye hazır bir parti olmadığını savunan Miroğlu, şöyle konuştu:

'Bu çok net. Hele Ortadoğu'daki bu kadar meselenin, bu kadar bela, savaşın olduğu bir dönemde inanın yolunu bulamaz. Türkiye'ye milli ve ulusal bir strateji oluşturamaz. Maalesef çok kötü bir biçimde Türkiye ile yabancı güçler oynamaya devam eder. Bu oyunun sonunda üniter birliğimizi tehdit edecek duruma getirir. CHP'nin yöneteceği bir Türkiye, bölge yönetmesi kapasitesi ve kabiliyeti azalan bir Türkiye olur.'
Kaynak: AA