Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, merkez mahalle muhtarları ile toplantı gerçekleştirdi.

Suçıkan Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Acar, şuan da hiçbir yere borçlarının olmadığını söyledi.

Maaşların ve ikramiyelerin gününde yattığını kaydeden Acar, 'Bütçeyi belediye olarak çok iyi kullanıyoruz. Önceden şişirme nüfusa göre para geliyordu 1 Nisan 2009'dan sonra ise adrese dayalı nüfus sistemine geçildiği için 24 bin 500 nüfus üzerinden para alıyoruz. Eski nüfusumuz olsaydı 27 milyon 681 bin 171 lira daha fazla para alacaktık. Bu para bize gelseydi Dinar'ın şekli değişirdi.' dedi.

2016 yılı sonuna kadar 9 milyon 204 bin 740 lira yatırım yaptıklarını anımsatan Acar, şöyle konuştu:

'3 milyon 522 bin 963 lira değerinde 34 adet araç almışız. Değerli arkadaşlar israfı önler paraya da sahip olursanız yatırımı da yaparsınız. Asri mezarlığa yeni yollar, alt yapı, mescit ve tuvalet gibi çalışmalar yaptık, temizlik çalışmaları ise rutin olarak devam ediyor. Belediye cenaze timi tarafından ise cenazelerde sandalye, çadır, çay, pide ve defin işlemleri yapılıyor. Şimdiye kadar 170 engelli vatandaşımıza tekerlekli ve akülü sandalye verdik. Camilerimizin temizlik işleri belediyemiz tarafından rutin olarak yapılıyor.'

- Yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar piknikte buluştu

Afyonkarahisar Kimsesiz Çocuklar Derneği ile YURTAYDER, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yetiştirme yurtlarında kalan yaklaşık 250 çocukla piknikte buluştu.

Afyonkarahisar’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Yetiştirme Yurtlarında kalıp kamu, özel sektörde iş hayatına atılan abiler ve ablalar, hali hazırda yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarla piknikte buluştu.

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin, düzenlenen anlamlı pikniğin organizasyonunu Afyonkarahisar Kimsesiz Çocuklar Derneği ile Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneğinin (YURTAYDER) gerçekleştirdiğini söyledi.

Düzenlenen piknikte abiler ve ablaların kardeşleriyle buluştuğunu ifade eden Evcin, 'Afyonkarahisar'daki yetiştirme yurtlarımızda reşit olup ayrılanlarla hali hazırda genç jenerasyonlarımızı bir araya getirdik. Onların hayatta yaşadığı tecrübeleri ve deneyimleri birbirlerine aktarıyorlar. Yine kaynaşmalar oluyor. Bu piknik organizasyonu kendi içerisinde çok anlamlı. İl Müdürlüğümüz ile derneklerimizin ortaklaşa düzenlediği faaliyetler uzun yıllardır devam ediyor. Bundan sonraki yıllarda da inşallah devam edecek.' diye konuştu.

Derneklerle yapılan faaliyetleri çok önemsediklerini kaydeden Evcin, devletin son yıllarda yetiştirme yurtlarında kalan çocuklara çok güzel olanaklar sağladığını belirtti.

Evcin, derneklerle beraber yaklaşık 250'nin üzerinde bir katılım olduğunu belirterek, 'Bu güzel organizasyonda olumlu paylaşımlar yaşanıyor. Yine karşılıklı yaşam deneyimlerini bir birlerine aktarıyorlar. Bizim kuruluşlarımızdan ayrılan gençlerimizin birbirlerinden kopmamaları için bu faaliyetleri önemsiyoruz. Organizasyonda emeği geçen derneklerimize teşekkür ediyoruz.' dedi.

Kaynak: AA