20 Bin Çankayalı İle Sinema Keyfi

Çankaya Belediyesinin 17 Temmuz’da başlattığı nostalji tadında Açık Hava Sinema Etkinlikleri iki hafta boyunca 20 bini aşkın kişi ile buluştu. Halktan gelen yoğun ilgi üzerine açık hava sinema etkinlikleri 8 gün daha farklı adreslerde gerçekleşecek.

Çankaya Belediyesinin nostalji tadındaki Açık Hava Sinema Etkinlikleri iki hafta boyunca 20 bini aşkın kişi ile buluştu. Çankaya’nın 8 farklı noktasında ilk hafta Müfit Can Saçıntı’nın ‘hayatı ertelemeyin’ mesajlı “Yaşamak Güzel Şey” filmi izleyici ile buluşurken, ikinci hafta Yılmaz Erdoğan imzalı “Ekşi Elmalar” filmi perdeye yansıdı.

100. Yıl, Karapınar, Türközü, Seyran, Çayyolu, Dikmen, Çukurambar ve Ahlatlıbel dahil olmak üzere 8 farklı noktada gerçekleşen etkinliklerde Çankaya Belediyesi ücretsiz mısır da dağıtarak izleyicilere tam anlamıyla bir açık hava film gecesi yaşattı. Ankara’nın farklı ilçelerinden dahi birçok vatandaşın geldiği etkinlikler, yoğun talep üzerine Ağustos ayında da devam edecek.

11-22 Ağustos tarihleri arası yeniden halkla buluşacak sinema etkinlikleri Dikmen, Cebeci, İncesu, Öveçler, Ayrancı, Yaşamkent, Yıldız ve Bahçelievler semtlerinden düzenlenecek.

Eleştirmenlerin “Sürprizli melodram finaliyle erkekleri bile ağlatacak filmeler listesine aday” gösterdiği usta oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı Ekşi Elmalar filmi sahnelenecek. Aşk öyküsünden daha çok gönüllerde ekşimtırak bir tat bırakacak bir aile hikayesi olarak değerlendirilen film, her akşam 21.00’da Çankayalılarla buluşacak.

EKŞİ ELMALAR

11 Ağustos 2017 Cuma Yaşamkent Çerkez Der. Maykop Parkı

12 Ağustos 2017 Cumartesi Lozanpark

13 Ağustos 2017 Pazar Eser Park

15 Ağustos 2017 Salı Ayranci Pazaryeri

18 Ağutos 2017 Cuma İncesu Pazaryeri

19 Ağustos 2017 Cumartesi Cebeci Cami Önü

20 Ağustos 2017 Pazar Huzur Pazaryeri

22 Ağustos 2017 Salı İlker Pazaryeri (Mürsel Uluç Mah.).
Kaynak: İHA