2 Günlük Bebek İçin Seferber Oldular

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde dünyaya gelen 2 günlük bebek, yenidoğan nefroloji uzmanına ihtiyaç duyulması sebebiyle Sağlık Bakanlığı’nın ambulans helikopteri ile Kocaeli Üniversitesi’ne nakledildi.

2 Günlük Bebek İçin Seferber Oldular
Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde dünyaya gelen ve nefroloji uzmanına ihtiyaç duyulan bebek ambulans helikopterle Kocaeli Üniversitesi’ne götürüldü. Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz, 2 gün önce hayata merhaba diyen bebek için tüm gerekli müdahaleleri Atatürk Şehir Hastanesi yenidoğan ünitesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.



Yenidoğan uzman hekimleri ve yenidoğan yoğun bakım ünitesi personelinin bebek için iki boyunca seferber olduklarını söyleyen Kocaöz, "Yenidoğan ünitemiz her türlü tıbbi donanıma sahip ama bazen özellikle bebeklerle ilgili çok spesifik uzmanlık alanı olan hekimlere ihtiyaç duyuluyor. Bebeğimiz için de ilimizde bulunmayan yenidoğan nefroloji uzmanına ihtiyaç duyuldu. Bu nedenle yenidoğan nefroloji uzmanı olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne en kısa sürede bebeğimizin naklini sağlamak için girişimlerimizi yaptık. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bize hava helikopterini çok hızlı sağladı ve bebeğimizin transferini sağladık. Hastanemizde dünyaya gelen bebeğimizin, ilimize sağlığına kavuşarak dönmesini diliyoruz" dedi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde ilk olarak 28 Ekim 2008 tarihinde iki helikopter ile başlayan hava ambulansı hizmetlerinin bugün 17 helikopter ambulans ve 3 uçak ambulans ile verilmeye devam ettiğini belirtti.

Yılmaz, sağlık hizmetlerinde özellikle trafik kazası, iş kazaları, zehirlenme, boğulma, yangın vakası, organ nakli, kalp krizi ve beyin kanaması gibi acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyulduğu ve saniyelerin önemli olduğu anlarda, uçak ve helikopter ambulans hizmetinin hastaların umudu olduğunu ifade etti.

Sayısı her geçen gün artan kara, deniz hava ambulanslarıyla acil sağlık hizmetlerinin Türkiye’nin en ücra köşelerine hatta yurt dışına ücretsiz ulaştırıldığını belirten Yılmaz 2016 yılında, "İlimizde helikopter ambulans ile 19, uçak ambulans ile 3 hastanın nakli gerçekleşti. 2017 de ise bugünkü transfer ile birlikte helikopter ambulans ile 5 hasta, uçak ambulans ile ise 2 hastamızın nakli gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA