Yunanistan'a Kaçmaya Çalışırken Ege Denizi'nde Boğuldu

Aydın'da kızı ve eşiyle Yunan adalarına kaçmaya çalışan Türk vatandaşı, bulundukları lastik botun arızalanması nedeniyle bindiği jetskinin devrilmesi sonucu boğuldu.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kızı ve eşiyle yasa dışı yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışan kişi, bulundukları lastik botun arızalanması nedeniyle bindiği jetkisinin devrilmesi sonucu boğuldu.

Güzelçamlı açıklarında kaçak geçiş yapmaya çalışanlar olduğu ihbarı üzerine sahil güvenlik ekipleri, bölgeye hareket etti.

Ekipler, arızalanan lastik bottaki Türk vatandaşları Ş.B. ve kızı K.B. ile Suriye vatandaşı İ.S.O'yu kurtardı. Bota yakın mesafede Ş.B'nin eşi M.B'nin su yüzeyinde cesedini bulan ekipler, şüphelilerin ifadesini aldı.

Lastik botun arızalanması sonucu İ.S.O'nun, 'M.Ö' isimli arkadaşından kendilerini yeniden kıyıya çıkarmaları konusunda yardım istediği, olay yerine gelen M.Ö'nün ilk olarak baba ve kızını alıp götürmek istediği, bottan uzaklaştıktan kısa süre sonra jetskinin devrildiği ve M.B'nin boğulduğu, kızının ise yüzerek bota döndüğü belirlendi.

Gözaltına alınan anne ve kızı ile İ.S.O, kıyıya çıkarılarak jandarma ekiplerine teslim edildi.

M.B'nin cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Olay yerinden kaçan M.Ö'nün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: AA