Tarihi İshak Paşa Sarayı'nda 'Dengbej' Dinletisi

Ağrı'da, 'Ahmedi Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali' kapsamında tarihi İshak Paşa Sarayı'nda dengbejler sahne aldı.

Ağrı'da düzenlenen 'Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali' kapsamında tarihi İshak Paşa Sarayı'nda sahne alan dengbejler, yöresel türküleri seslendirdi.

İnegöl Belediyesinin katkılarıyla Doğubayazıt Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında dengbejler, aşk, doğa, hüzün ve çoğu zaman gidenin ardından yakılan ağıdı konu alan türküleri söyledi.

Tarihi sarayın avlusunda birbirinden güzel türküleri seslendiren dengbejleri vatandaşlar ilgiyle dinledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, burada yaptığı konuşmada, güzel bir ortamda dengbej dinlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Ahmed-i Hani'nin bölge açısından çok kıymetli olduğunu dile getiren Gökçe, şöyle konuştu:

'Her geçen gün değerini daha çok anlıyoruz. Ahmed-i Hani denilince akla, ilim, irfan, sevgi ve dostluk geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ahmed-i Hani'ye çok değer vermektedir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla dün 3 bakanımız ilimize teşrif ettiler, bizi onurlandırdılar. Bu, Ahmed-i Hani'ye verilen kıymetin, değerin bir göstergesidir. İnşallah nice Ahmed-i Hani'ler de bu toprağın mayasından yoğrularak çıkacaktır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi tesis edecektir.'

Programa, Doğubayazıt Belediye Başkanvekili Kaymakam Ulaş Akhan, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA