Sağlık Bakanlığı Heyeti Libya'da

Başkent Trablus'ta çalışmalarda bulunan Sağlık Bakanlığı heyeti, UMH Sağlık Bakanı Tahiri ile bir araya geldi.

Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret eden Sağlık Bakanlığı heyeti, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nde (UMH) Sağlık Bakanı Ömer Beşir el-Tahiri ile bir araya geldi.

Libya'da çalışmalarda bulunmak üzere dün akşam başkent Trablus'a ulaşan Sağlık Bakanlığı heyeti, UMH'de Sağlık Bakanı Tahiri ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ortak iş birliğini görüştü.

Tahiri, görüşmenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den gelen Sağlık Bakanlığı heyeti ile toplantısında birden çok projeyi ele aldıklarını vurgulayarak, sağlık merkezlerinin kurulmasıyla ilgili eğitim ve Türkiye'deki sağlık sisteminin Libya'da yaygınlaştırılması konularını değerlendirdiklerini belirtti.

Türkiye'nin destekleriyle Libya'nın Misrata kentinde yapımı devam eden fizik tedavi hastanesi projesini bitirecek mekanizmayı da konuştuklarını aktaran Tahiri, Türkiye'nin Libya'ya söz konusu desteklerin iki ülke arasındaki dostluk ve tarihi bağlarının kanıtı olduğuna işaret etti.

Tahiri, çalışmaların detaylarını ele almak üzere Libya Sağlık Bakanlığı teknik ekibi ile Türk heyetinin önümüzdeki süreçte bir araya geleceğini kaydetti.

Türk heyetinin yarın Misrata'daki Fizik Tedavi Hastanesi'ni ziyaret edeceğini vurgulayan Tahiri, söz konusu hastane projesinin bir hayır işi olduğunu ve bakanlık olarak kendilerinin de her türlü kolaylığı sağlayacaklarını bildirdi.
Kaynak: AA