Organ Bekleyen Hastalara Umut Oldu

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde evinin balkonundan düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Kübra Nur Coşkun'un organları 3 ildeki hastalara umut oldu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde evinin balkonundan düşmesi sonucu ağır yaralanan ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Kübra Nur Coşkun'un organları 3 ilde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Özerli Mahallesi'nde evinin balkonunda oturduğu sırada dengesini kaybederek düşen Coşkun ağır yaralı olarak Dörtyol Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından İskenderun Devlet Hastanesine sevkedilen genç kız, yaklaşık 1 hafta süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Ailenin kızlarının organlarını bağışlamaya karar vermesi üzerine Coşkun'un akciğeri Ankara'daki Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine, korneaları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine, karaciğeri Adana Başkent Hastanesine ve böbrekleri de Gaziantep'teki Sanko Hastanesine gönderildi.

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Coşkun'un beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine aileyle organ nakli için konuşulduğunu söyledi.

Ailenin bu talebi kabul etmesi üzerine Organ ve Doku Koordinasyon Merkeziyle iletişime geçildiğini belirten Yıldırım, buradan gelen ekiplerin çalışması sonucu 4 saatlik ameliyat sonrası organların alındığını belirtti.
Kaynak: AA