Karadenizli Balıkçı Palamut Avından Umutsuz

Piraziz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Arslan: 'Doğu Karadeniz'de palamut açısından son yılların en kötü av sezonunu geçirilecek gibi görünüyor'.

Piraziz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Doğu Karadeniz'de bu sezon palamut avından umutlu olmadıklarını söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de açılacak av sezonunun başlamasına 3 haftalık zaman kaldığını belirtti.

Doğu Karadeniz'de sezonun palamut avıyla başladığına işaret eden Arslan, yeni av sezonuna kısa bir süre kalmasına rağmen palamudun kendisini tam olarak göstermediğini dile getirdi.

Arslan, geçen yılın haziran ayı ortalarından itibaren palamudun görüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

'1 Eylül'e kadar kıyı balıkçımız, sezonun açıklamasından sonra da büyük tekne ve takımlar tarafından haftalarca av gerçekleştirilmişti. Yeni sezon öncesi ise palamut umut vermiyor. Doğu Karadeniz'de palamut açısından son yılların en kötü av sezonu geçirilecek gibi görünüyor.'

Kıyı balıkçılarının son haftalarda diğer balık türlerinde de hayal kırıklığı yaşadığını belirten Arslan, 'Mayıs ortasından itibaren Karadeniz'in Türk karasularında balık kayboldu. İki aydır kıyı balıkçısı denizde balık bulamıyor. Denize açılan balıkçılarımız eli boş barınaklara dönüyor.' dedi.
Kaynak: AA