Edremit'te Kitap Fuarı

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 'Edremit Kitap Fuarı' açıldı.

İlçeye bağlı Altınkum Mahallesi Meydanında 50'ye yakın yayın evinin katılımıyla açılan fuar 'Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap' sloganıyla düzenleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Nevzat Kalender ve Piyano eğitmeni Sinem Petenkaya'nın piyano ve keman dinletisiyle başlayan kitap fuarının açılışına bazı yazar ve siyasetçiler katıldı.

Edremit Kitap Fuarı'nın organizasyonunu gerçekleştiren ve açılış konuşmasını yapan Gazeteci Yazar Necdet Saraç, 'Devletler yıkılır, milletler kaybolur, insanlar ölür bir tek şey yaşar. Kitap yaşamaya devam eder. Kitap tıpkı ölmez ağaç gibidir. Belediyecilik sadece yol, su kanalizasyon olmaktan çoktan çıktı. Edremit Kitap Fuarı gibi projeler, hayat dokunan ve değiştiren kalıcı projelere dönüşmeli.' diye konuştu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan da Edremit'te kitap fuarı açılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Okuma, yazma ve aydınlanmanın özgür düşünme anlamına geldiğini belirten Bostan, 'Okumak, birbirimizin hayat tarzına, düşünce biçimine saygılı olmak demektir. İşte okuyan bir toplumu biz yazarlarımız, şairlerimiz üzerinden inşa edeceğiz. Bu toplumun cehaletini ancak bizim yazarlarımız ortadan kaldırabilir. Ancak yazarlarımızla okurlarımızı buluşturmamız lazım. Kadınlarımızı, gençlerimizi buluşturmamız lazım. Okuyan bir toplumu el birliğiyle inşa etmemiz lazım. Birbirine yumruk sıkan değil birbirine el uzatan bir toplumu ancak okuyarak inşa edebiliriz. Ona vesile olacağını umduğum kitap fuarının Edremit'e hayırlı olmasını diliyorum.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilirken, katılımcılar yayın evlerinin stantlarını gezdi. İlk kez düzenlenen fuarda stantlar yoğun ilgi gördü.

13 Ağustos'a kadar sürecek fuar kapsamında Ahmet Yavuz, Ali Semih Çetin, Ali Türkşen, Ali Yıldırım, Prof. Anıl Çeçen, Aslı Erdoğan, Ataol Behramoğlu, Ayşe Sucu, Barbaros Şansal, Can Ataklı, Engin Ayça, Enver Aysever, Erdoğan Aydın, Ergün Poyraz, Ezgi Çataltepe, Feyza Hepçilingirler, Hanefi Avcı, İbrahim Kaboğlu, İnci Aral, Kemal Akkurt ve Prof. Dr. Kemal Kocabaş gibi yazarlar katılacak.

Kaynak: AA