ÇGC'ye Proje Desteği

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÇGC) 'Teknik Destek Projesi' kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı'na (ÇKA) yaptığı proje başvurusu desteklenmeye hak kazandı.

Adana'da görev yapan ÇGC üyesi gazetecilerin mesleki çalışmalarının geliştirilmesini amaçlayan projenin imza töreni Çukurova Kalkınma Ajansı Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, törende yaptığı konuşmada, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin her geçen gün daha iyi işler yaptığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl basın mensuplarına yönelik eğitim çalışması gerçekleştirdiklerini hatırlatan Altunsu, şunları söyledi:

'Bugün yeni bir çalışmada birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Kalkınma Ajansları olarak bölgelerin kalkınmasına elimizden geldiğince ve yasaların elverdiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu kalkınmada hiç şüphesiz medya çalışanlarının büyük payları olduğunu düşünüyoruz. Medya mensuplarına yönelik gerçekleştirilecek bu projeye destek vermenin de bölgesel kalkınmada önemli bir nokta olduğuna inanıyoruz'

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise hizmet çıtasını her geçen gün yükselten bir anlayışla hareket ettiklerini ifade etti.

Medya mensupları olarak bölgesel kalkınmanın sağlanabilmesi için önemli bir kamu görevini yerine getirdiklerini aktaran Esendemir, şöyle devam etti:

'Alacağımız bu eğitimlerle birlikte kentimize sağladığımız hizmetleri daha kaliteli ve daha etkin bir şekilde devam ettireceğiz. Projemizi destekleyen ÇKA Yönetim Kuruluna, Genel Sekreterimize ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.'

Eylül ayında başlaması planlanan eğitimler için Türkiye genelinden önemli eğitmenlerin Adana'ya geleceği bildirildi.

Törene, ÇGC Genel Sekreteri Mehmet Ömer Üney ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Koordinatörü Ahmet Kanbur da katıldı.

Kaynak: AA