Bozüyük Karakucak Güreş Festivali

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen 1. Karakucak Güreş Festivalinin başpehlivanı Kenan Gör oldu.

Güreş festivaline katılan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, milletlerin ancak tarihleriyle güçlü bağlar kurduklarında geleceğe uzanabildiklerini söyledi.

Güçlü milletlerin güçlü köklerinin bulunduğunu ifade eden Büyükakın, 'Bu kökler bizi tarihe bağlayan köklerdir. Ata sporumuz olan güreş de aynı şekilde bizi tarihi mirasımızla güçlü bir şekilde bağlayan bir spor dalı olması sebebiyle son derece önemlidir. Güreşçilerimize Rabbimizin güç kuvvet vermesini, bu alanda çok daha başarılı dereceler almalarını, Türk'ün gücünü dünyaya tanıtacak başarılı sporcular çıkmasına bu organizasyonun vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum.' diye konuştu.

Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir de Anadolu topraklarının er meydanı olduğunu belirterek milli ve manevi değerlerden uzaklaşmadan Anadolu topraklarında kalıcı olunabileceğini ifade etti.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise dünya meydanlarında Türk bayrağının ilk defa pehlivanlar tarafından dalgalandırıldığını hatırlatarak festivale katılan güreşçilere teşekkürlerini iletti.

Çok sayıda güreşçinin minikler, yıldızlar ve büyükler kategorisinde yarıştığı festivalde, başpehlivanlıkta Kenan Gör birinci, Kubilay Akbaş ikinci, Emrullah Döşlü üçüncü oldu.

Organizasyona Kaymakam Hasan Yaman, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, milli güreşçiler Mahmut Demir, Harun Doğan, Soner Demirtaş, Rıza Yıldırım, Mustafa Kaya ve siyasi parti temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA