Tır Şoförünün Serbest Bırakılmasına Tepki

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 6 kişilik ailenin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından tutuklanan tır sürücüsünün serbest bırakılmasına ölen ailenin yakınları tepki gösterdi.

Tır Şoförünün Serbest Bırakılmasına Tepki
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde meydana gelen kazada Gaziantep’ten Almanya’ya dönen ailenin bulunduğu minibüsteki aynı aileden 6 kişi ölürken, 3 kişi ise yaralanmıştı. Kazaya neden olan tır sürücüsü Ziver A., dün Gebze İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tır şoförünün avukatı tarafından yapılan itiraz üzerine mahkeme adli kontrol şartıyla serbest kalmasına karar verince gurbetçi ailenin yakınları tepki gösterdi.

Kazada ölen Adnan Erdoğan’ın yeğeni Halil Erdoğan, "6 şeritli yolda tır beni sıyırıp dayımın arabasına vurdu. 4 çocuğuyla beraber bir aile yok oldu. Bu adam nasıl serbest kalıyor. Bütün yetkililere sesleniyorum, bu adamı 24 saat geçmeden nasıl serbest bırakıyorlar. O davaya bakan hakimin vicdanına sesleniyorum, nasıl serbest kalıyor bu adam. Biz Türkiye’ye her yıl geliyoruz. Bu memleket bizim, gelmeyelim mi yani. 6 kişiyi öldürdü, 24 saat içinde serbest kaldı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Burhan Erdoğan ise, “Avrupa’da yaşıyoruz. Biz Erdoğan ailesiyiz, vatanımıza, milletimize bağlı insanlarız. 7 tane can gitti. Bu adam nasıl serbest kalıyor. Eğer böyle olacaksa biz dosyalarımızı alalım, haftaya Fransa’ya gittiğimizde orada İnsan Hakları Mahkemesine gidip hakkımızı orada arayalım. Böyle mi olmalıydı? 7 kişiyi öldüren birisi adli kontrol şartıyla serbest kalacak. Böyle bir şey olmamalı. 6 şeritli yolda bariyerleri ezerek gelip bizi biçecek ve bu adam 24 saat sonra serbest kalacak. Biz bunu kabul edemiyoruz” diye konuştu.



SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan kazada hayatını kaybeden Adnan (35), eşi Fatma (35) ile çocukları 10 yaşındaki Melisa, 8 yaşındaki Müslüm, 5 yaşındaki Yakup ve 6 aylık Yusuf Erdoğan’ın en son çekildikleri görüntüler ortaya çıktı. Ölen ailenin yakınlarına çeşitli dönemlerde çekilmiş olan birlikte vakit geçirdikleri ve oyun oynadıkları fotoğraf ve videolar anı olarak kaldı.

(Mehmet Bulut/İHA)
Kaynak: İHA