Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Açıklaması

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti’nin gücünü milletten aldıklarını söyleyerek, “Artık AK Parti kendiyle yarışmak zorundadır” dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Açıklaması
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Develi ilçesinde yapılacak olan 150 yataklı Develi Devlet Hastanesinin temel atma törenine katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Ülkemizin başına yıllarca bela olan PKK belasından bu ülkeyi kurtardık. Milletimizin ihtiyacı olan tüm hizmetleri gerçekleştirdik. Sonrasında FETÖ belası ile uğraştık. Allah’tan bizim dönemimizde denk geldi. Başka dönemde çıksaydı başarılı olurlardı. Eğer onlar başarılı olsaydı şimdi Türkiye paramparça olmuştu” ifadelerini kullandı.

“Gücümüzü milletten alıyoruz”

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise AK Parti’nin gücünü milletten aldığını söyledi.

Bakan Demircan, “Bugüne kadar darbelerle devletin kurumları millet iradesinin dışına taşınmış. Bunun en büyük çalışması ve uygulaması 1960 darbesi ile oldu. Bu darbeden sonra milletin iradesinden kaçırılan ve milletin iradesinin dışına çıkarılan kurumlar oluştu. Millet, o kurumlar üzerinde egemenlik kullanılamaz hale getirildi.

15 Temmuz’da millet iradesi dışına çıkarılmış kurumlar, millet iradesinden yetki almadan devleti yönetmeye çalışanlar tarafından ele geçirilip millete saldırıldı. Artık o dönem bitti, geride kaldı. Bunu AK Parti iktidarları suhuletle ve milletçe yaptık. Bizim gücümüz sizsiniz, milletimizdir. Biz sizden güç alıyoruz. Sizlere sizden aldığımız güç ile daha çok hizmetler yaparız. Sağlıktaki hizmetleri ileriye taşıyacak yeni dönemin kapısı açılıyor. Daha önce sağlıkta dönüşümdü ama şimdi sağlıkta gelişim ve kalite dönemidir” diye konuştu.



AK Parti kendi ile yarışmak zorundadır”

En önemli hususlardan birinin de bilgi üretimi olduğunu kaydeden Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye, sağlık hizmetlerinde yakaladığı bu standardın diğer hizmet alanlarında da gelişmesi için üzerine düşeni AK Parti iktidarımız yapıyor. En önemli husus bilgi üretimidir. Bilgi üretimini mutlaka bu ülke yakalamalıdır. Hatta öne geçmelidir. Gücün kaynağı bilgi ile oluşacaktır. Türkiye sağlıkta, eğitimde ve bütün alanlarda bütün hamlelerini yaptı. AK Parti işini bundan sonra daha fazla güçlü üretime dayanıyor. Çünkü kendimizi şimdiye kadar bizden öncekilerle mukayese edebiliyorduk. Artık AK Parti kendi ile yarışmak zorundadır.”

Konuşmaların ardından ilçe devlet hastanesinin temeli atıldı. Törene Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA