Malatya'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) 'Sizler, 16 Nisan'daki duruşunuzla rahmetli Özal'ın 'büyük Türkiye' hayaline, başkanlık sistemi hedefine de sahip çıkmış oldunuz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı oy oranıyla bizi desteklemiş olan Malatya'nın şimdiden 2019'a hazır olduğunu görüyorum' 'Malatya, 15 Temmuz darbe girişimine karşı en yürekli, en cesur ve en kararlı duruşu gösteren şehirlerimizden biriydi. Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesi vatanları, ezanları, bayrakları, istiklalleri ve istikballeri uğruna ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran tüm Malatyalı kardeşlerime buradan bir kez daha teşekkür ediyorum' '120 milyon liralık bir yatırım olan 27 bin seyrici kapasiteli stadyumun açılışını yapıyoruz. Size 27 bin kişilik stadı bugün açıyoruz, stat boş kalırsa yandınız, ondan sonra kapıyı da kilitleriz. Dolduracaksınız ve Malatya'yı şanına yakışan yere taşıyacaksınız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sizler, 16 Nisan'daki duruşunuzla rahmetli Özal'ın 'büyük Türkiye' hayaline, başkanlık sistemi hedefine de sahip çıkmış oldunuz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı oy oranıyla bizi desteklemiş olan Malatya'nın şimdiden 2019'a hazır olduğunu görüyorum.' dedi.

Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Binası yanında bulunan miting alanında düzenlenen, 'Malatya Stadyumu ve Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin' toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasına, 'Malatya, 15 Temmuz darbe girişimine karşı en yürekli, en cesur ve en kararlı duruşu gösteren şehirlerimizden biriydi. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi vatanları, ezanları, bayrakları, istiklalleri ve istikballeri uğruna ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran tüm Malatyalı kardeşlerime buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.' sözleriyle başladı.

Erdoğan, ihanet girişiminin duyulduğu andan itibaren şehirdeki 2. Ordu Karargahını ve 7. Jet Üssü'nü kuşatarak, buraların darbeciler tarafından kullanılmasını engelleyen Malatyalıların, Battal Gazi'nin torunu olduklarını bir kez daha ispatladıklarını söyledi.

16 Nisan halk oylamasında yüzde 70 gibi tarihi bir oy oranıyla 'evet' diyerek, anayasa değişikliğini kabul eden, böylece yeni yönetim sistemine geçtiğini gösteren Malatyalılara şükranlarını sunan Erdoğan, 'Sizler, 16 Nisan'daki duruşunuzla rahmetli Özal'ın 'büyük Türkiye' hayaline, başkanlık sistemi hedefine de sahip çıkmış oldunuz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı oy oranıyla bizi desteklemiş olan Malatya'nın şimdiden 2019'a hazır olduğunu görüyorum fakat 2019'da yüzde 70 Malatya da yetmez.' ifadesini kullandı.

- 'Stadın hakkını vereceğine inanıyorum'

Cumhurbaşkanlığı döneminde dördüncü defa Malatya'ya gelmenin memnuniyeti içinde olduğunu belirten Erdoğan, 2015 yılı Şubat ayında 239 milyon liralık, 2016 yılı Mayıs ayında 460 milyon liralık ve 2017 yılı Şubat ayında da 1 milyar 162 milyon liralık eser ve hizmetin açılışını yaptıklarını, bugün de çeşitli kamu kuruluşlarına ve belediyelere ait 375 milyon liralık eser ve hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yapılan eserler hakkında bilgi veren Erdoğan, alandakilere, '120 milyon liralık bir yatırım olan 27 bin seyrici kapasiteli stadyumun açılışını yapıyoruz. Size 27 bin kişilik stadı bugün açıyoruz, stat boş kalırsa yandınız, ondan sonra kapıyı da kilitleriz. Dolduracaksınız ve Malatya'yı şanına yakışan yere taşıyacaksınız. Bu stadyum, gerçekten Malatya'ya yakışan bir eser oldu. Malatyasporumuzun oyunuyla, Malatyalıların da koltuklarını doldurmak suretiyle bu stadın hakkını vereceğine inanıyorum. Uzun bir aranın ardından yeniden süper lige çıkan Malatyasporun burada kalıcı olabilmesi için şehrin takımına sahip çıkması, takımın da şehre layık olmak için canla başla mücadele etmesi gerekir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan eserleri anımsatarak, 'Böylece büyükşehir belediyemizin 119 milyon liralık yatırımlarının resmi açılışını yapmış oluyoruz. Toplam Malatyamıza 375 trilyon liralık hizmetin hayırlı olmasını diliyorum.' ifadesini kullandı.

(Sürecek)
Kaynak: AA