Kaza Mağdurlarından İmza Kampanyası

Lüleburgaz ilçesinde geçen hafta D100 Karayolu'nda bisikletiyle karşıdan karşıya geçmek isterken bir tırın çarpması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Sinan Atakan Yavuz'un ölümünün ardından, aynı yolda meydana gelen trafik kazalarında yakınlarını kaybeden vatandaşlar, çevre yolu yapılması için imza kampanyası başlattı.

Lüleburgaz'da geçen hafta D-100 Karayolu'nda bisikletiyle karşıdan karşıya geçmek isterken bir tırın çarpması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Sinan Atakan Yavuz'un ölümünün ardından, aynı yolda meydana gelen trafik kazalarında yakınlarını kaybeden vatandaşlar çevre yolu yapılması için imza kampanyası başlattı.

Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda toplanan vatandaşlar 'Seni cennete uğurladık mücadelen dünya döndükçe devam edecek Sinan Atakan Yavuz' yazılı pankart açtı. Aynı yolda meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden vatandaşların resimlerinin bulunduğu dövizleri taşıyan katılımcılar, çeşitli slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gönül Çelik, artık D-100 Karayolu'nda trafik kazası kurbanı vermek istemediklerini söyledi.

Kenti boydan boya kaplayan D-100 Karayolu'nun her metresinde kazaların meydana geldiğini belirten Çelik, çevre yolunun bir ihtiyaç değil, zorunluluk olduğunu ifade etti.

Son olarak 13 yaşındaki Sinan Atakan Yavuz'u kazaya kurban verdiklerini anımsatan Çelik, yetkililerden ve kamu görevlilerinden çevre yolu için gerekeni yapmalarını talep ettiklerini vurguladı.

Yavuz'un babası Sinan Yavuz ise basın açıklamasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar çevre yolu yapılması için imza kampanyası başlattı. Kazada hayatını kaybeden Yavuz'un okul arkadaşları da kampanyaya destek verdi.
Kaynak: AA