Eski CHP Gençlik Kolları Başkanları Ankara'da Buluştu

İlk CHP Gençlik Kolları Kurultayı'nın 56. yıl dönümü kapsamında bugüne kadar görev yapmış gençlik kolları başkanları Ankara'da bir araya geldi

İlk CHP Gençlik Kolları Kurultayı'nın 56. yıl dönümü kapsamında, bugüne kadar görev yapmış gençlik kolları başkanları Ankara'da buluştu.

Yenimahalle Belediyesi Dörtmevsim Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, geçmişi tartışarak fazla zaman kaybettiklerini, artık bu dönemde geçmişi değil, geleceği tartışmaları gerektiğini söyledi.

Herkesin eleştirilecek bir yanının olduğunu belirten Yaşar, 'Hiç kimse yüzde yüz eleştirilmez değildir. Önemli olan, verdiği ürünün neticesidir. Eğer artıları eksilerinden fazlaysa başarılıdır. Bugün tüm kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Artık birbirimizle kavga etme zamanı değil, kol kola olma ve birbirimizin eksiklerini tamamlama zamanıdır.' diye konuştu.

- 'Tarihi ve bu tarihle gurur duymayı unutuyoruz'

2000-2005 yılları arası CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini yapan Ayhan Yalçınkaya da büyük bir aile olduklarını ifade etti.

Onurlu bir tarihin çocukları olduklarını belirten Yalçınkaya, 'Zaman zaman bu tarihi ve bu tarihle gurur duymayı unutuyoruz. Bugün burada yaptığımız iş, bir nostaljik buluşmanın ötesinde, kültürel ve politik kuşaklar arasındaki aktarımı canlandırma amacı taşıyor. Etkinliğimizin vazgeçilmez amacı bu.' dedi.

CHP Gençlik Kolları'nın 200'ün üzerinde şehit verdiğini dile getiren Yalçınkaya, 'Çok büyük bir siyasal hareketten bahsediyoruz. CHP'nin Gençlik Kolları, toplumsal yaşama müdahale eden bu uğurda hayatını kaybeden insanlar.' dedi.

Konuşmaların ardından programda, aralarında Fethi Yaşar'ın da olduğu, bugüne kadar CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış kişilere plaket verildi.
Kaynak: AA