CHP Mersin Milletvekili Atıcı'dan Gençlik Kampına Ziyaret

Atıcı, Silifke ilçesinde Fatih Sultan Mehmet Gençlik kampındaki sinema eğitimi alan öğrencileri ziyaret etti Aytuğ Atıcı: 'İstediğiniz özgür ortamda, istediğiniz şekilde çalışmalarınızı yapın. Siyaseti bir kenara bırakın, bir vatandaş bir birey olarak ben savaş senaryoları değil, sevgi senaryoları istiyorum'

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, İçel'in Silifke ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı'ndaki sinema eğitimi alan öğrencileri ziyaret etti.

CHP'li Atıcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversite ile lise son sınıftaki 142 öğrencinin yer aldığı 'Sinema Kampı'na ziyarette bulundu.

Atıcı, İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, yönetmen Yunus Nihat Özcan, senaryo hocası Gülin Tokat, oyuncu hocası Asuman Bora, yapımcı ve organizatör Ahmet Okur ile bir süre sohbet etti.

Sohbet sırasında gençler ve katılımcılar, Atıcı'ya bir televizyon programında kamplarla ilgili yaptığı konuşma nedeniyle tepki göstererek, bu konuyu yapacağı açıklamalarla düzeltmesini talep etti.

İl Müdürü Güneş, 'Hangi fikirde olursa olsun ben hiçbir ülke evladına 'militan' sözünü dedirtmem. Her gence devletin tesisleri açıktır.' dedi.

Öğrenciler de Aytuğ Atıcı'ya ailelerinin kendilerini arayarak, nasıl bir kampa katıldığı endişesi içerisinde olduklarını söylediklerini aktardı.

Atıcı da bazı vatandaşların kendisini arayarak, 'Burada savaş kampı kuruldu' diye şikayet ettiğini belirterek, daha önce de aynı kampta 'Diriliş Muştusu' adı altında AK Parti Konya Gençlik Kolları'nın kamp yaptığını bildirdi.

- 'Sevgi senaryoları istiyorum'

Ekip ve öğrencilerin çalışmalarını yerinde gördüğünü ve takdir ettiğini vurgulayan Atıcı, 'Burada yaptığınız işle bir önceki kamplarda yapılan işin bir ilgisi olmadığını görmüş durumdayız.' diye konuştu.

Atıcı, şöyle devam etti:

'İstediğiniz özgür ortamda, istediğiniz şekilde çalışmalarınızı yapın. Siyaseti bir kenara bırakın, bir vatandaş bir birey olarak ben savaş senaryoları değil, sevgi senaryoları istiyorum. Bu da benim naçizane dileğim. Haddim değil, sanata karışmak ama bir vatandaş olarak da dilek de dileyebilirim herhalde. Benim dileğim sizden sevgi üzerine filmler yapın. Çünkü bizim ülkemizde şu anda savaş değil, sevgi eksik. Eğer sevgiyi yerine koyarsanız, birliktelikle ilgili senaryolar yaparsanız, rol alırsanız, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne destek olmuş olursunuz.'
Kaynak: AA