CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

'Türkiye Cumhuriyeti günü geldiğinde kendisine musallat olmaya çalışanları içinden de üstünden de atmasını bilir. Çünkü bu devletin sahibi bu halkın kendisidir. Bu ülkede yaşayan herkesin devletidir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 'Türkiye Cumhuriyeti günü geldiğinde kendisine musallat olmaya çalışanları içinden de üstünden de atmasını bilir. Çünkü bu devletin sahibi bu halkın kendisidir. Bu ülkede yaşayan herkesin devletidir.' ifadelerini kullandı.

Cankurtaran, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan'ın bir televizyon programındaki sözlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlerin kanıyla kurulduğunu ve temelinin sağlam olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılmaya ve içine sızılmaya çalışılabileceğini ama yıkılamayacağını vurgulayan Cankurtaran, 'Türkiye Cumhuriyeti günü geldiğinde kendisine musallat olmaya çalışanları içinden de üstünden de atmasını bilir. Çünkü bu devletin sahibi bu halkın kendisidir. Bu ülkede yaşayan herkesin devletidir. Oğan'ın 'kuruyoruz' dediği devlet ise ancak yandaşların devleti olabilir.' değerlendirmesini yaptı.

'Yeni devlet kurduğunuza göre bu devletin ismini, dilini, başkentini de açıklayın da bilelim.' ifadesini kullanan Cankurtaran, 'Fetullahçı Terör Örgütü'nün kadrolaşarak yıkmaya çalıştığı devleti şimdi Oğan yıktıklarını söyleyerek övünüyor. Bu bir suçtur. AK Parti'den Oğan'a yönelik tepki gelmediğine göre demek ki bu görüşlere katılıyorlar.' açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA