Ankara Festivali'ne Katılan Halk Oyunları Ekiplerinden Ankara Kalesi'nde Gösteri

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Büyük Ankara Festivali kapsamında Ankara’ya gelen halk oyunları ekipleri, Ankara Kalesi’nde gösteri yaptı.

Ankara Festivali'ne Katılan Halk Oyunları Ekiplerinden Ankara Kalesi'nde Gösteri
Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, KKTC, Ürdün, Gana, Romanya, Ukrayna, Cezayir, Cezayir, Sırbistan, Bulgaristan ve Güney Osetya’dan olmak üzere 13 ülkeden festivale katılan folklor ekipleri, Festival alanındaki gösterilerinin yanı sıra Ankara’nın çeşitli park ve alanlarındaki gösterileriyle de izleyenlerden alkış alıyor. Başkent’in meydan, park ve tarihi mekanlarının gösteriye uygun noktalarında festival boyunca gösteri yapan ekipler, halkın ilgisini çekiyor. Her gün bir bölgeyi ziyaret eden halk oyunları ekipleri, Başkent’te yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Ankara Kalesi’nde yaptıkları gösteride de büyük ilgiyle karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni düzenlenen Kale Meydanı’nda yaptıkları gösterilerde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken ekipler, rengarenk kıyafetleri ve yaptıkları danslarla, izleyenleri mest etti.

Gösterilere katılan yabancı ülkelerin halk oyunu ekiplerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin halk oyunları ekibi FOMGET de yaptığı gösteriyle göz doldurdu. Yağmura rağmen gösterilerini sürdüren halk oyunu ekiplerini, yerli ve yabancı turistler de yağışlı hava rağmen büyük keyifle izledi. Her ekip, gösterilerinin sonunda büyük alkış alırken, bazı izleyicilerle de fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA