Vali Gül Zara İlçesi Köylerini Gezdi

Sivas Valisi Davut Gül, Zara ilçesine bağlı bazı köyleri ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Gül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nebi Kaya ve Zara Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ütük, Yapak, Karacahisar, Gümüşçevre, Kuşçu ve Eymir köylerini ziyaret ederek, köylülerin isteklerini dinledi.

Gül, köylerin eksikliklerini bildiklerini ve gerekenin imkanlar ölçüsünde öncelikli ihtiyaçlara göre yapılacağını belirtti.

Bölgedeki su ihtiyacına işaret eden Gül, 'Su yetersiz, ihtilafsız su kaynağı da varsa mutlaka planlayıp getiriyoruz. Suyun yetersiz olduğunu anlayabilmemiz için de köyde su sayacının takılı olması gerekiyor. Bu konuda yapılabilecek ne varsa yerine getirilecektir.' ifadelerini kullandı.

Gül, köylerin dere ıslahı taleplerine de olumlu yanıt vererek, DSİ'nin gölet, baraj ve dere ıslahlarıyla ilgili bir planlamasının olduğunu aktardı. Köy yollarının standartların üzerinde yapıldığını da belirten Gül, köylere artık halı saha, oyun parkı gibi sosyal donatıların da kazandırıldığını ifade etti.

Köylerin parke taşı taleplerini de değerlendiren Gül, 'Bu yıl, diğer yıllara oranla çok daha fazla parke taşı köylere verildi ve bu devam edecek. Ekstradan 3 bin metrekare parke taşı aktarılacak.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA