Uşak'ta Alkollü Eğlence Mekanları Şehir Dışına Taşınıyor

Uşak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje ile kent merkezindeki alkollü eğlence mekanları şehir dışına taşınıyor.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, kent merkezindeki 'birahane' olarak da adlandırılan alkollü eğlence mekanlarını şehir dışına taşımaya başladıklarını söyledi.

Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinde alkollü eğlence mekanlarıyla ilgili artan rahatsızlıklar nedeniyle, yaklaşık 1 yıl önce başlattıkları projede sona gelindiğini bildirdi.

Fevzi Çakmak Mahallesi, Galericiler Sitesi yakınlarında bulunan bu işletmeler için 17 bin metrekarelik alanda her biri 275'er metrekarelik binalar yapıldığını belirten Uğur, 14 işletmenin yeni oluşturulan alana taşınmaya başlandığını kaydetti.

Eğlence mekanlarının sahipleriyle karşılıklı işbirliği içinde gerçekleştirilen çalışmanın önemine değinen Uğur, şöyle konuştu:

'Bu alkollü eğlence mekanlarının gerek fiziki konumları, gerek bulundukları yerler çok uygun değildi. Biz işletme sahipleri ile konuşarak onlara şehir dışında, modern, açık ve kapalı alanları bulunan güvenlikli binalar yapacağımızı söyledik. İşletme sahipleri projeyi destekledi. Şu an binalar yapıldı, 14 işletme yeni yerlerine taşınıyor. Böylelikle kentte yaşanan bazı sıkıntıların da önüne geçmiş oluyoruz.'

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas ise, kent merkezindeki birahanelerin projeyi desteklediğini belirterek, 'Karşılıklı diyalogla taşınma işlemi gerçekleşiyor. Belediye yetkililerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA