TEB, Emekli İkramiyelerini Ödemeye Başladı

SGK ile sistem entegrasyonunu tamamlayan TEB, emekli ikramiyelerini ödemeye başladığını duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile imzaladığı protokol çerçevesinde emekli maaş müşterilerine nakit promosyon ödeyen Türk Ekonomi Bankası (TEB), ilk bağlanan gelir/aylık ve emekli ikramiyelerini de ödemeye başladı.

TEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, mart ayında SGK ile imzalanan protokol sonrası banka sistemsel entegrasyonunu tamamladı. Bu kapsamda 1 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla yeni emekli olanlar da dahil olmak üzere TEB müşterisi tüm emekliler, 3 yıl boyunca maaşlarını TEB’den alacaklarını taahhüt etmeleri karşılığında maaş aralıklarına göre peşin promosyon ödemesi alabilecek.

Verilen bilgiye göre, 3 yıllık anlaşma kapsamında emekli maaşı bin liraya kadar olanlara 300 lira 2 bin liraya kadar olanlara 375 lira, 2 bin lira ve üzerinde olanlara ise 450 lira promosyon ödemesi yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, hazırlanan paket kapsamında emeklilere özel ek faydalar da sağlanacağını belirterek, 'Promosyon ödemelerine ek olarak, emeklilerin TEB'den kredi kartı alması ve kredi kartından 2 adet otomatik ödeme talimatı vermesi durumunda kredi kartlarına ilave 50 lira değerinde bonus yüklenecek. Böylece emekli maaş müşterilerine sunulan avantaj 500 liraya kadar ulaşmış olacak. Emeklilerin aldığı kredi kartlarından kart üyelik ücreti de alınmayacak.' bilgisini verdi.

Emekli müşterileri için özel müşteri hizmeti hattı kurduklarını da aktaran Mendi, emeklilerin bu hattan ve internet bankacılığından yapacakları EFT ve havale işlemlerinden ücret alınmayacağını bildirdi.

Avantajlı oranlarla sunulan Emekli İhtiyaç Kredisi, TEB şubelerinde öncelikli hizmet, birikimlere yüksek faiz ile günlük nakit çekim imkanı sunan Marifetli Hesap ve ATM'lerden yüksek çekim limiti, TEB'in emeklilere özel paketi ile faydalanılabilecek diğer hizmetler arasında yer alırken, emeklilerin promosyondan yararlanmaları için TEB şubelerine başvurmaları gerekiyor.
Kaynak: AA