Sıcaktan Bunaldı, Kendi Klimasını Yaptı

Elazığ’da sıcaklardan bunalan taksici Muzaffer Gürtaş, turşu bidonu ve arızalı bilgisayarın fanından doğal klima yaptı.

Sıcaktan Bunaldı, Kendi Klimasını Yaptı
54 yaşındaki taksici Muzaffer Gürtaş, 45 dereceye yaklaşan hava sıcaklığı nedeniyle evde bunalınca klima yapmaya karar verdi. Eşinin turşu bidonlarından birini alan Gürtaş, kapağına evde atıl durumda olan bilgisayar fanını yerleştirdi. Daha sonra bidonun gövdesine arızalı olan selfie çubuğunun hortumlarını da ekleyen Gürtaş, bidon içine buz atarak yaklaşık 10 saate kadar serinleten bir klima yaptı. Sosyal medyada klimasını paylaşan Gürtaş’ın arkadaşları ise klimanın ismini “Muzbuz” koydu.

Hava sıcaklıklarının 45 dereceye yaklaştığını belirten Muzaffer Gürtaş, "İnsanı bunaltan bu sıcaklıklar yeni buluşlar yaptırabiliyormuş. Akşam evde otururken sıcaktan bunalınca ne yapabilirim diye düşündüm ve buz klimayı yapmak aklıma geldi. Eşimin turşu bidonunu yürüterek basit bir klima yaptım. Evde bilgisayar soğutucu fanı mevcut bulunuyordu. Turşu bidonunun kapağını keserek fanı yerleştirdim. O anda atıl malzemelerden olan selfie çubuklarının hortumları elime geçti. Atıl malzemeleri bu şekilde değerlendirdim. Sonuç olarak mükemmel bir şey oldu. Klimam tek odada yaklaşık 10 saate kadar soğutma başarısı sağladı. İşin gerçeği ben bu şekilde bir şey beklemiyordum" dedi.

Yaptığı klimayı sosyal medyada paylaştığını aktaran Gürtaş, "Arkadaşlarımda kendilerine bu klimadan yapmam konusunda talepte bulundu. Yine atıl malzemeden arkadaşıma da bir klima yaptım. O da başarılı oldu. Ona daha büyük bir bidonda yaptığım için o biraz daha uzun süreli soğutma işlemi yapacaktır. Ben yaptığım bu klimanın adını koymadım ama bu sistemi sosyal medyada paylaşınca arkadaşlarım benim ismim Muzaffer olduğu için klimamın adını Muzbuz koydu" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA