Sıcak Havada Dereye Girerek Serinlemeye Çalışıyorlar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sıcaktan bunalan küçük çobanlar, hem kendilerini hem de otlattıkları hayvanları derelerde serinletiyor Çocuk çobanlardan Yıldız: 'Hiç denizde yüzmedim ama çayda, derede yüzüyorum. Sarıkamış'ta hava çok sıcak biz de derede yüzmenin keyfini yaşıyoruz. Hayvanlarımızı da otlattıktan sonra serinletiyoruz'

Kars'ın 2 bin 200 rakımlı Sarıkamış ilçesinde sıcaktan bunalan küçük çobanlar, hem kendilerini hemde otlattıkları hayvanları derelerde serinletiyor.

Hava sıcaklıklarının 34 dereceyi bulmasıyla ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Acısu mevkisinde hayvanlarını otlatan çocuklar, Sarıkamış deresinde yüzmenin keyfini yaşıyor. Çocuklar derede serinlerken aynı zamanda hayvanlarını da dereye sokup, serinlemelerini sağlıyor.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilerin şu anda tarla ve çayırlarda çalıştıklarını belirterek, 'Sarıkamış'ta 30 derecenin üzerinde sıcak bir hava var. Çiftçilerimizin çocukları hem ebeveynlerine yardım ediyor hem de hayvanlarıyla akarsuda serinleyip eğlenceli zaman geçiriyor.' dedi.

Acısu mevkisinde her gün yaklaşık 10 saat hayvan otlattıklarını ifade eden 12 yaşındaki Kadir Yıldız da sıcaktan bunalınca derede yüzmenin keyfini yaşadıklarını söyledi. Yıldız, 'Hiç denizde yüzmedim ama çayda, derede yüzüyorum. Sarıkamış'ta hava çok sıcak biz de derede yüzmenin keyfini yaşıyoruz. Hayvanlarımızı da otlattıktan sonra serinletiyoruz.' diye konuştu.

10 yaşındaki çoban Baran Faruk ise derede yüzerek serinlediklerini belirterek, 'Derenin suyu çok güzel. Arkadaşlarımızla her gün serinlemek için buraya mutlaka geliyoruz ve çok eğleniyoruz.' ifadesini kullandı.

Çocukların küçük derede yüzme keyfi renkli görüntüler oluşturdu.
Kaynak: AA