Mersin'de Ev Yangınında 2 Çocuğun Ölmesi

Bir evin üst katında çıkan yangında cesetleri birbirlerine sarılı halde bulunan 3 ve 4 yaşlarındaki 2 çocuğun cenazesi toprağa verildi Çocukların cezaevindeki babaları da izinli olarak cenaze törenine katıldı.

İçel'in Silifke ilçesinde, bir evde çıkan yangında ölen 3 ve 4 yaşlarındaki 2 çocuğun cenazesi defnedildi.

İlçeye bağlı Sayağzı Mahallesi'ndeki 2 katlı evin üst katında dün çıkan yangında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Hasan Umut Karakan ile 4 yaşındaki Durdu Yapal'ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

Silifke Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine, çocukların anneleri ile yakınları katıldı. Çocukların cezaevindeki babaları Uğur Karakan ve Ali Yapal da jandarmalar eşliğinde törene getirildi.

Kılınan cenaze namazının ardından 2 çocuğun cenazesi toprağa verildi.

Sevgi Karakan ve Güneş Yapal'ın birlikte oturduğu Sayağzı Mahallesi'ndeki 2 katlı evin üst katında dün henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında Hasan Umut Karakan (3) ve Durdu Yapal (4) yaşamını yitirmiş, çocukları kurtarmaya çalışan Ümmühan Yapal (18) ise dumandan etkilenmişti. İtfaiye ekipleri, çocukların cesetlerini çekyat üzerinde birbirine sarılı halde bulmuştu.

Babaları cezaevinde olan çocukların annelerinin, kiraladıkları evde birlikte kaldıkları ancak yangın sırasında ikamette olmadıkları öğrenilmişti.
Kaynak: AA