İtfaiyeden Hurdacılar Sitesi'ndeki Yangınla İlgili Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, dün Hurdacılar Sitesi’nde çıkan yangına ilişkin, "Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan 42 araç ve 95 itfaiye personeli ile yangına müdahale edildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Yenimahalle ilçesinde bulunan Hurdacılar Sanayi Sitesi’nde meydana gelen yangınla ilgili açıklama yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, yangınla ilgili merkeze saat 19.38’de ihbar geldiğini, ilk müdahalenin saat 19.48’de gerçekleştirildiğini bildirdi. Sipahi, yaptığı açıklamada, "Olayın meydana gelmesinin ardından komuta merkezimize saat 19.38’de ihbar yapılmış, ihbarın ardından sevk edilen İvedik OSB ve Batıkent İstasyonu ekiplerimiz saat 19.48’de yangına ilk müdahaleyi gerçekleştirmiştir. Yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kendi imkanları ile müdahale ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Daire Başkanlığı, ASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanlığı da su tankeri ve iş makinesi göndererek destek oldular" ifadelerini kullandı.

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle yangına müdahalede zorluk yaşadıklarını kaydeden Sipahi, "Rüzgarın yangından taşıdığı korlar, yangına 200 metre mesafede bulunan lastik depolama alanında ikinci bir yangına neden olmuş ve o yangın büyümeden söndürülmüştür" açıklamasını yaptı.

Yenimahalle Belediyesinin Hurdacılar Sitesi’ni denetlemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Sipahi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yenimahalle ilçesinde bulunan Hurdacılar Sitesi’nin, ilçe belediyesi tarafından titizlikle denetlenmesi gerekmektedir. Yapılan gözlemlerde işletmelerin çöplerini, yanıcı malzemelerini her boş buldukları alana gelişigüzel istifledikleri, işletmelerinde yangın tertibatlarını almadıkları, iki iş yeri arasında bulunan yolların malzemelerle kapatıldığı görülmüştür. İtfaiye ekiplerimiz yangının diğer dükkanlara sirayet etmemesi için büyük gayret göstermiş ve bunu başarmıştır. Ancak benzeri bir yangında daha büyük alanların yanması olasıdır. Yanıcı maddelerin bulunduğu iş yerlerinde, işletmelerin gerekli önlemleri alması önem arz etmektedir. Bu konu hakkında işletmelerde vurdumduymazlık söz konusudur."

Sipahi, yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan 42 araç ve 95 itfaiye personeli ile müdahale edildiğini, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

Kaynak: İHA