İranlı 'Tırnakçılık' Zanlıları Suçüstü Yakalandı

Iraklı bir kişinin 5 bin avrosunu 'tırnakçılık' yöntemiyle çaldıkları gerekçesiyle aranırken suçüstü yakalanan 4 İranlı şüpheli tutuklandı.

'Tırnakçılık' yöntemiyle Iraklı bir kişinin 5 bin avrosunu çaldığı öne sürülen İranlı 4 şüpheli, Karaköy'de suçüstü yakalandı. Yurda kaçak yollardan giriş yaptığı belirlenen şüpheliler tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Beyazıt'a alışveriş yapmak için gelen Irak uyruklu Abdullah Al Salihi (51), yanına otomobille yaklaşan 4 kişinin tırnakçılık yöntemiyle 5 bin avrosunu çaldığı iddiasıyla polise başvurdu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı.

Mağdur Salihi, emniyetteki ifadesinde, 26 Haziran'da alışveriş yapmak için geldiği Beyazıt'ta yanına içinde 4 kişi bulunan bir otomobilin yaklaştığını, bunlardan birinin sorusu üzerine Iraklı olduğunu söylediğini anlattı. Bunun üzerine daha samimi konuşmaya başlayan şüphelilerin kendilerinin de yabancı olduğunu söylediğini belirten Salihi, şüphelilerin hangi para birimini kullandığını sormaları üzerine de cebindeki 10 bin avroyu çıkarıp gösterdiğini aktardı. Otomobildeki kişinin paralara bakmak için elini uzattığı esnada parayı geri çekip cebine koyduğunu fakat şüphelinin elinin paraya birkaç saniye değdiğini kaydeden Salihi, şüpheliler olay yerinden ayrıldıktan sonra parayı saydığında 5 bin avrosunun çalındığını fark ettiğini anlattı.

Şüphelilerin kullandığı otomobilin kiralık olduğunu tespit eden polis ekipleri, GPRS üzerinden otomobilin Karaköy civarında olduğunun belirlenmesi üzerine bölgede çalışma başlattı.

Ekipler, şüphelileri bir turistten 'tırnakçılık' yöntemiyle yankesicilik yaparken suçüstü yakaladı. Şüphelilerin üst aramasında 'tırnakçılık' yöntemiyle elde edildiği değerlendirilen 800 avro ile 300 dolar ele geçirildi.

Şüpheli Hasan K. (62) ve Khan A. (30) ile kadın şüpheliler Sadatıe Z. (60) ve Ferzane Z'nin (19) yurda kaçak giriş yaptığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 'tırnakçılık', 'sahtecilik' ve 'yurda kaçak yollardan giriş yapmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen İranlı şüpheliler tutuklandı.
Kaynak: AA