Hurdacılar Sitesi'ndeki Yangın

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Sipahi: 'Yapılan gözlemlerde işletmelerin çöp ile yanıcı malzemelerini her boş buldukları alana gelişigüzel istifledikleri, işletmelerinde yangın tertibatlarını almadıkları ve iki iş yeri arasında bulunan yolların malzemelerle kapatıldığı görülmüştür'.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, Yenimahalle ilçesinde bulunan Hurdacılar Sitesi'nin, ilçe belediyesi tarafından titizlikle denetlenmesi gerektiğini belirterek, yapılan gözlemlerde işletmelerin çöp ile yanıcı malzemelerini her boş buldukları alana gelişigüzel istiflediklerinin görüldüğünü belirtti.

Sipahi, dün gece Hurdacılar Sitesi'nde meydana gelen yangınla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olayın ardından komuta merkezine saat 19.38'de ihbarın geldiği, sevk edilen İvedik OSB ve Batıkent İstasyonu ekiplerinin saat 19.48'de yangına ilk müdahaleyi gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Yangına, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kendi imkanlarıyla müdahale ederken, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Daire Başkanlığı, ASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanlığının da su tankeri ve iş makinesi göndererek destek olduğunu belirten Sipahi, rüzgarlı havanın yangına müdahalede zorluk yaşattığını aktardı.

- 'İşletmeler gerekli önlemleri almalı'

Sipahi, rüzgarın yangından taşıdığı korların, yangına 200 metre mesafede bulunan lastik depolama alanında ikinci bir yangına neden olduğunu ve o yangının büyümeden söndürüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

'Yenimahalle ilçesinde bulunan Hurdacılar Sitesi'nin, ilçe belediyesi tarafından titizlikle denetlenmesi gerekmektedir. Yapılan gözlemlerde işletmelerin çöp ile yanıcı malzemelerini her boş buldukları alana gelişigüzel istifledikleri, işletmelerinde yangın tertibatlarını almadıkları ve iki iş yeri arasında bulunan yolların malzemelerle kapatıldığı görülmüştür. İtfaiye ekiplerimiz, yangının diğer dükkanlara sirayet etmemesi için büyük gayret göstermiş ve bunu başarmıştır. Ancak benzeri bir yangında daha büyük alanların yanması olasıdır. Yanıcı maddelerin bulunduğu iş yerlerinde, işletmelerin gerekli önlemleri alması önem arz etmektedir. Bu konu hakkında işletmelerde vurdumduymazlık söz konusudur.'

Celil Sipahi, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan 42 araç ve 95 itfaiye personeli ile yangına müdahale edildiğini, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
Kaynak: AA