Hint Kenevirini Sulamak İçin Boru Hattı Döşemiş

Bursa'nın İznik ilçesinde jandarma tarandan düzenlenen operasyonda, 24,9 kilogram esrar ve 451 kök Hint keneviri ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı Ormanlık bölgede 4 noktada ekimi yapılan Hint kenevirini sulamak için 4 kilometrelik boru hattı döşendiği belirlendi.

Bursa'nın İznik ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 24,9 kilogram esrar ve 451 kek kenevir bitkisi ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlının Hint kenevirini sulamak için ormanlık alana boru hattı döşediği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Müşküle Mahallesi'nde ikamet eden İ.B'nin, uyuşturucu madde ürettiği ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi.

Şüphelinin Beşatçılık mevkisinde bulunan zeytin bahçesinin yakınındaki kamu arazisine uyuşturucu madde yapımında kullanılan bitkilerin ekimini yaptığını tespit eden ekipler, ulaşımı zor olan ormanlık ve dağlık bölgede 3 gün boyunca arama yaptı.

Ekim alanlarının tespitine yönelik havadan drone, karadan ise Jandarma Özel Harekat Timi (JAK) ve uyuşturucu madde arama tespit köpeği ile gerçekleştirilen operasyonda, ormanlık bölgede oluşturulan 4 ayrı ekim alanında 349 kök kenevir bitkisi ise 22 kilogram kubar esrar bulundu. Bölgede ayrıca şüphelinin ektiği Hint kenevirini sulamak için 4 kilometrelik boru hattı döşediği belirlendi.

Evinde ve evinin çevresinde yapılan aramalarda ise 102 kök kenevir bitkisi 2,9 kilogram kubar esrar ve 1 adet ruhsatsız tabanca bulunan İ.B, gözaltına alındı. İ.B, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Operasyonda ele geçirilen 24,9 kilogram kubar esrar ile 451 kök Hint keneviri imha edildi.

Kaynak: AA