FETÖ'nün 'Din Hizmetleri' Yapılanması Davasında Ara Karar

Mahkeme, 1 sanığın tahliyesine, 3 sanığın ise tutuklanmasına karar verdi Duruşmanın 29 Kasım'da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmesi karara bağlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'din hizmetleri' kapsamında imam ve müezzinler arasında yapılandığı iddiasına ilişkin 14'ü tutuklu 24 sanığın yargılandığı davada, 1 sanığın tahliyesine, 3 sanığın tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki binada görülen duruşmanın 4. duruşmasına, 14 tutuklu sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada bazı tanıklar da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, dört gün davanın tutuklu ve tutuksuz sanıkları ile tanıkları dinledi.

Sanık avukatlarının tahliyelerine ilişkin taleplerini değerlendiren heyet, suçun kapsamı ile dosyadaki mevcut delil durumu dikkate alarak, tutuklu sanık Hasan Zafer Sağdıç'ın tahliyesine karar verdi.

Heyet, savunmalarını yapan tutuksuz sanıklardan Fatma Kilit, Sare Hanım Olguner ve Mücahit Taşoğlu'nun tutuklu yargılanmasına hükmetti.

Tutuksuz sanıklar hakkında verilen adli kontrol hükümlerinin devam etmesini kararlaştıran heyet, duruşmanın 29 Kasım'da İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmesini karara bağladı.

Tahliye ve tutuklama kararları sonrasında, davada 16'sı tutuklu 24 sanık bulunuyor.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin 'din hizmetleri' adıyla kamuda örgütlediği şüphelilerden 11'inin şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı ve örgütün üst yöneticileriyle telefon görüşmesi yaptığı belirtiliyor.

Tanık beyanlarına göre, sanıkların cami ve Kur'an kursularında örgüt lehine propaganda yaptığı anlatılan iddianamede, 24 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.​

Kaynak: AA