ESKAM'dan 'Kauçuk Üretimi' Kursu

Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM) ile İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ortaklaşa "Kauçuk Üretimi" kursu düzenleyecek.

Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM), İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ile ortaklaşa "İşe Hazırlık Temel Eğitimleri (İŞTE) Kauçuk Üretimi" eğitimi verecek. 7 günde tamamlanacak kurs, toplamda 56 saat sürecek. Kursiyerler, İşe Hazırlık Temel Eğitimlerinin (İŞTE) yanı sıra kişisel gelişim, teorik ve pratik eğitimlerden geçecek.

Servis ve yemek imkanları sağlanacak

09.00 ile 16.10 saatleri arasında gerçekleşecek eğitimlerin teorik kısmı Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezinde yapılacak. Eğitimin pratik kısmında ise kauçuk firmalarına teknik gezi düzenlenecek. Uygulama kısmında kauçuk ve kauçuk üretimi hakkında temel teknik bilgiler kazandırılacak. Kursiyerlerin servis imkanları sağlanacak ve öğle yemekleri de verilecek.

Son başvuru tarihi 10 Ağustos

Eğitim sonunda ulusal geçerliliği olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı çalışma belgesi almaya hak kazanacak olan kursiyerler, her türlü kauçuk ürün, araç lastiği, kauçuk işlemlerin ve montajlarının yapıldığı atölye ve fabrikalarda çalışabilecek. 14 Ağustos Pazartesi günü başlayacak kursa son başvuru tarihi ise 10 Ağustos Perşembe günü olacak. Kursa kayıt olmak isteyen adaylar, Üçyüzlü’deki ESKAM’a bizzat başvurabilecek. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar ise ESKAM’ın 0(212) 440 09 45 numaralı telefonunu arayarak bilgi alabilecek.

Kursa katılmak isteyen vatandaşlar için başvuru şartları ise; 18-40 yaş arasında olmak, en az ilkokul veya ilköğrenim mezunu olmak, sağlık raporu, hali hazırda bir firmada çalışmamak (işsiz olmak ve belgeleyebilmek), daha önceden bu proje kapsamında düzenlenmiş herhangi bir eğitime katılmamış olmak, 01.05.2017 tarihinden önce SGK girişinin bulunması yer alıyor.
Kaynak: İHA