Dünyanın Renkleri İzmit'te Buluştu

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında dünyanın 35 farklı ülkesinden 150’ye yakın öğrenci İzmit’te bir araya geldiler.

Dünyanın Renkleri İzmit'te Buluştu
İzmit Belediyesi’nin de destek verdiği organizasyonla 35 farklı ülkeden 150’ye yakın öğrenci İzmit’te buluştu. AIESEC programı kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin Uluslararası Gençlik Yürüyüşü ile İzmit’te adeta bir renk cümbüşü ortaya çıktı. Anıtpark alanından Belsa önüne kadar yürüyen gençlere İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç’ta eşlik etti. Belsa önünde kendi ülkelerine has oyunları oynayarak etkinliğe ayrı bir renk katan gençler, İzmitliler’den büyük ilgi gördüler.

Kocaeli AIESEC Başkanı Esra Şahin, öğrenci değişim programlarıyla dünya barışına destek olunduğunu belirterek, “Gençler olarak amacımız dünyadaki sorunlara dikkat çekip çözümüne katkı sağlamaktır. Unutmamalıyız ki hepimiz bu dünyada yaşıyoruz. İzmit Belediye Başkanı Der. Nevzat Doğan’a bizlere destek olduğu için çok teşekkür ederiz” dedi.

Etkinlikte söz alan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç ise, “İzmit Belediyesi genç dostu belediyedir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, gençlere büyük önem vermekte ve gençlerle ilgili örnek projelere imza atmaktadır. Üniversite Pazarı, 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, Gen Girişimciler Merkezi, Genç-İz bunlardan sadece bazılarıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA