Brassolist, 'Avluda Caz Konserleri'nde Sahne Aldı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Brass sanatçıları tarafından kurulan Brassolist, Bomontiada'da müzikseverlerle buluştu.

Cuma akşamları ücretsiz olarak gerçekleştirilen 'Avluda Caz Konserleri' kapsamında sahne alan grubun solisti Ceren Gündoğdu, konserin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok güzel bir akşam yaşadıklarını belirterek, 'Böyle güzel bir yaz akşamda, bu kadar güzel bir mekanda, açık havada eşlik eden bir seyirciyle -çünkü sahnedeki müzisyen için bu çok önemli- bir konser yapmak bizim için çok keyifli oldu.' dedi.

Gündoğdu, konserde yorumladıkları Anadolu türkülerine yaptıkları aranjmanlara da değinerek, 'Aslında bu grubun kuruluş amaçlarından biri de bu. Biraz daha farklı bir şey yapmak istedik brass müzik adına. Dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. Çok uzun zamandan beri türküler caz formunda icra ediliyor ama bir brass beşlisiyle solistinin birlikte müzik yapması zaten yeni ve olağan dışı bir şey. Bir de buna kendi toprağımızın renklerini eklemenin bu işi daha layıkıyla yapmak olacağına kanaat getirdik. Ayrıca ben zaten Türk halk müziği şefi olan, 30 yıldır TRT'de çalışan Zafer Gündoğdu'nun kızıyım. Dolayısıyla kendi müzikal yolumda da onun esintilerini taşıyorum. Hem Batı müziği hem türkülerin ikisini birlikte kucaklamak dinleyicinin de daha çok hoşuna gidiyor diye düşünüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde Brassolist, Sunrise Sunset', 'Summertime', 'Oblivion', 'Sarı Gelin', 'Uzun İnce Bir Yoldayım', 'Sen bu Yaylaları Yaylayamazsın' isimli Türkçe eserlerin yanı sıra aralarında 'My Heart Belongs to Daddy', 'The Pink Panther', 'All Of Me' ve 'Fly Me to the Moon' isimli eserlerin de bulunduğu bir repertuvarı yorumladı.

Trombonda Dilan Selek'in yer aldığı grupta, trompette Volkan Cosar ile Barış Yazıcı, bateride Cihan Kahvecioğlu, kornoda Kübra Çadırcıoğlu, suzafonda Ertan Şahin sahne aldı.

Kaynak: AA