Bingöl'de Su Tankeri Dağıtımı Yapıldı

Bingöl’de orman yangınlarına erken müdahale ve sulama da kullanılmak üzere 17 su tankeri dağıtıldı.

Bingöl'de Su Tankeri Dağıtımı Yapıldı
Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından orman yangınlarının engellenmesi ve ağaçların sulanması için ilçe ve köylere su tankeri dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Köy muhtarlıklarına dağıtılan tankerle Orman varlığının ileri düzeye çıkacağını ve olası yangınlarda ilk müdahalenin erken yapılacağını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “ Muhtarlıklarına dağıtılan su tankerlerinin önemi çok büyük. Büyük ölçekli olası yangınlarda birimlere zaman kazandırmış olacaklar. Öte yandan bu tankerler ile birlikte orman varlığımız ileri düzeye ulaşacak” dedi.

Su tankeri dağıtımın ve ağaçlandırmanın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koordine edildiğini, projenin Bingöl, Elazığ ve Muş illerinde yapıldığını aktaran Yılmaz, “ 3 ilimizi kapsayan uluslararası fonlarla desteklediğimiz bir proje. Vatandaşımızın talebi neyse, neye öncelik veriyorsa onlara yoğunlaşan projemiz. Bugüne kadar çok iyi sonuçlar aldık. Bir taraftan erozyon ile mücadele ediliyor. Bazı ilave köylerimizde bu projeden önümüzdeki dönemlerde faydalanmış olacak” şeklinde konuştu.

Daha sonra köy ve ilçelere 17 su tankeri dağıtımı yapıldı. Su tankeri dağıtımın töreninin ardından ise arıcılara sertifika verilirken 41 üreticiye de 820 adet arı kovanı hibe edileceği belirtildi.

Orman İşletme Müdürlüğü deposunda gerçekleştirilen törene Vali Ali Mantı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Orman İşletme Müdürü Hüseyin Taşar, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: İHA