Beyin Ölümü Gerçekleşen Annenin Organları 6 Hastaya Hayat Verecek

Adıyaman'da, beyin kanamasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 3 çocuk annesi Meryem Arslan'ın organları, 6 hastaya nakledilmek üzere İstanbul, Malatya ve Elazığ'a gönderildi.

Beyin kanaması sonucu Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 54 yaşındaki Meryem Arslan'ın ailesi, organlarını bağışladı.

Arslan'ın karaciğeri, akciğeri, iki kornea ve iki böbreği alınarak 6 hastaya nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığına ait helikopterle Elazığ'a ve karayoluyla Malatya ve İstanbul'a gönderildi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 Temmuz'da beyin kanaması nedeniyle hastanelerine kaldırılan Meryem Arslan'ın beyin ölümünün tüm müdahalelerine rağmen gerçekleştiğini söyledi.

Doğan, şöyle devam etti:

'Değerli ailesiyle yaptığımız görüşmeler sonucunda organ bağışı için çalışmalarımıza başladık. Organ nakline bağlı olduğumuz bölge koordinatörleriyle görüştük. Dün akşam İstanbul'dan, Malatya'dan ve Elazığ'dan gelen ekiplerle sabaha doğru hastamızın organlarını alıp her iki korneasını Malatya'ya, her iki böbreğini Malatya'ya, karaciğerini Elazığ'a ve akciğerlerini de İstanbul'daki şifa bekleyen hastalarımıza gönderdik. Organların şifa olması için transferleri sağlandı.'

Başhekim Doğan, Meryem Arslan'ın 3 çocuk annesi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA