Babaeski 45. Tarım Festivali Başladı

Babaeski 45. Tarım Festivali kortejle başladı.

Hükümet Konağı önünde AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli milletvekilleri Türabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, Kaymakam Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, kurum müdürleri ve siyasi partilerin ilçe başkanlarının katıldığı kortej, Gündüz Onat Festival Alanı'nda sona erdi.

Belediye Başkanı Hacı, burada yaptığı konuşmada, terör olayları nedeniyle iki yıldır ertelenen tarım festivalini bu yıl gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Babaeski'nin bir uygarlık kenti olduğunu ifade eden Hacı, modern bir kent oluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Babaeski'yi farklı kültürlere sahip insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağı bir kent haline getirme çabası içinde olduklarını aktaran Hacı, 'En önemlisi de herkesin görüşünü söyleyebildiği özgür, örnek bir kent olabiliriz. Biz elimizdeki değerimize sahip çıkacağız. Yüzyıllar boyunca toplumlar hep mimarilerine bakarak değerlendirilmiştir. İnşa ederek yararlı bir şey yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşarsınız. Gelecek nesiller de umarım yaptıklarımızdan etkilenir.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından festivalde, yerel sanatçılar tarafından konser verildi.

Kaynak: AA