'Artık Dağa Çıkan Çocuğumuz Neredeyse Kalmadı'

Başbakan Yardımcısı Akdağ: 'Türkiye, teröre karşı dünyada eşi görülmemiş başarılı bir mücadelenin örneklerini sergiliyor. Teröristlere çok büyük zayiat verdiriyoruz, etkisiz hale getiriyoruz. Artık dağa çıkan çocuğumuz neredeyse kalmadı' 'Teröristlerin tamamen moralleri bozuldu, bir biçimde sadece canlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Onun için de toplu eylemler değil de bireysel eylemlere yönelme maksatları olduğunu da biliyoruz. Neredeyseler oraya gidiyoruz' 'Türk ekonomisinin de kötüye gideceği yönünde felaket tellallarının da hevesleri kursaklarında kaldı. Enflasyon düştü, ihracatımız çok ciddi ölçüde arttı, ekonomik büyümemizi devam ettiriyoruz, istihdam oranları arttı. Türkiye'nin önü açık'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 'Türkiye, teröre karşı dünyada eşi görülmemiş başarılı bir mücadelenin örneklerini sergiliyor. Teröristlere çok büyük zayiat verdiriyoruz, etkisiz hale getiriyoruz. Artık dağa çıkan çocuğumuz neredeyse kalmadı.' dedi.

Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindekiler, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin ardından AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulundu.

Akdağ, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türk tarihi için dönüm noktası olduğunu ve bu tarihte Türkiye'nin tarih yazdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği, Başbakan Binali Yıldırım'ın feraseti ve milletin kahramanlığıyla cesaretinin büyük bir belayı bir gecede defetmeye yettiğini belirten Akdağ, 'Yıllarca kılcal damarlarımıza kadar sinsice nüfuz eden ve yurt dışındaki kirli odaklarla iş birliği yapmış FETÖ, bugün dersini, büyük bir milletten aldığı tokadı, Osmanlı tokadını yedi ve yere serildi. Bizim için çok ağır bir tecrübe oldu.' diye konuştu.

Akdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili 'Eğer lider taşın arkasına gizlenirse millet dağın arkasına kaçar' sözünü hatırlatarak, 'O gün Sayın Cumhurbaşkanımızın her türlü riski alarak İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişi, meseleyi bambaşka bir duruma dönüştürdü. Tabii bazı parti liderleri o gece bir yerlerde gizlendiler, saklandılar. Ondan sonra da 15 Temmuz ruhunu baltalayacak tavırlar gösterdiler. Kendi bilecekleri iş. Millet notu çok sağlam verdi.' ifadesini kullandı.

Terörle mücadeleye değinen Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye, teröre karşı dünyada eşi görülmemiş başarılı bir mücadelenin örneklerini sergiliyor. Teröristlere çok büyük zayiat verdiriyoruz, etkisiz hale getiriyoruz. Artık dağa çıkan çocuğumuz neredeyse kalmadı. Teröristlerin tamamen moralleri bozuldu, bir biçimde sadece canlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Onun için de toplu eylemler değil de bireysel eylemlere yönelme maksatları olduğunu da biliyoruz. Neredeyseler oraya gidiyoruz.'

- 'Felaket tellallarının hevesleri kursaklarında kaldı'

Akdağ, ülkede ekonomik büyümenin sürdüğünü de dile getirerek, 'Ekonominin de kötüye gideceği yönündeki felaket tellallarının hevesleri kursaklarında kaldı. Enflasyon düştü, ihracatımız çok ciddi ölçüde arttı, ekonomik büyümemizi devam ettiriyoruz, istihdam oranları arttı. Türkiye'nin önü açık.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Kesilen birkaç ağaç yerine 3 milyon 750 milyon fidan diktik'

Bakan Veysel Eroğlu da askerliğini yaptığını Erzurum'u çok sevdiğini ve Erzurum'un dadaşlar, yiğitler diyarı ve Nenehatunlar şehri olduğunu söyledi.

Halk oylamasına işaret edip Erzurum'a teşekkür etmek için geldiklerini anlatan Eroğlu, 'Sizler hakikaten yüzde 75 oy oranıyla bir destan yazdınız. Bu bakımdan bütün teşkilatımıza gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü yüzde 75'i yakalamak kolay değil. Düşünebiliyor musunuz büyükşehirlerde açık ara önde.' dedi.

Eroğlu, Türkiye'nin istikrarında Erzurum’un büyük rolü olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Özellikle Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye büyük badireler atlattı, bugünlere kolay gelinmedi. Parti kapatma davasını biliyorsunuz. Daha sonra bir ağaçtan dolayı gezi hadiselerinin çıkarılması. Üç dört tane ağaç nakledilmiş, birkaçı kesilmiş, biz onun yerine 3 milyar 750 milyon fidan diktik, toprakla buluşturuyoruz ama bu kesimin maksadı başkaydı. Arkasından 17-25 Aralık ve sivil darbe girişimini Türkiye’de uygulamak istediler. Geçen sene 15 Temmuz'da gerçekten çok kanlı ve tarihimizin en alçak darbe girişimine teşebbüs edildi. Türkiye'yi bölmek, parçalatmak girişimi vardı ama Allah'a şükür özellikle Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dirayeti, cesareti, milletimizin kahramanlığı, hükümet ve herkesin fedakarlığı ve kararlılığı neticesinde püskürtüldü, hatta bu bana göre bir destan.'

Daha çok çalışacaklarına işaret eden Eroğlu, 'Bundan sonra daha çok çalışmak gerekiyor çünkü önceden yüzde 35 ile bile iktidara gelmek mümkündü ama şimdi mümkün değil, yüzde 50 artı bir lazım. Dolayısıyla biz herkesi, 80 milyonu kucaklayacağız çünkü bu zaten bizim kültürümüzde var. Dolayısıyla herkesi kucaklayacağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA