Aksaray'da Tarımı Sel Ve Dolu Vurdu

Aksaray’da dün akşam ve gece yarısı etkili olan şiddetli yağmur, dolu yağışı ve fırtına tarım arazilerini vurdu. Aksaray genelinde çeşitli bölgelerde ekili tarım arazileri yüzde 100’den yüzde 30’a kadar zarar görürken, özellikle sebze ekili alanlarda ciddi zararlar oluştu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de zarar gören bölgelerde zarar tespit çalışması ve incelemesine başladı.

Aksaray'da Tarımı Sel Ve Dolu Vurdu
Zarar gören tarım arazilerinde incelemeler yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray genelinde bölge bölge zararın oluştuğunu belirterek, yüzde 100’den yüzde 30’a kadar zarar gören ekili tarım arazisi olduğunu kaydetti.

Zabun, “Dün akşama doğru burada şiddetli bir fırtınayla birlikte yağış oldu. Yağışla birlikte dolu da belli bölgelerde yağış gösterdi. Şu anda Gücünkaya köyü bölgesindeyiz. Bu bölgedeki sebze alanlarında sel vurgunundan dolayı zararlar var. Sabahtan beri ekibimiz burada hasar tespit çalışması yapıyor. Biz de ziyaret ettik ve gördüğümüz kadarıyla 80-100 dekar alanda sebze alanları zarar görmüş. Sel ve dolu yağışı nedeniyle zarar görmüş. Şu anda tabii burada çiftçilerimiz zarardan dolayı mustaripler. Biz her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Tespitlerimizi tamamlayacağız, yüzde oranlar olarak belirleyeceğiz. Yer yer yüzde 100’e varan zararlar var. Yüzde 40, yüzde 30 olan zararlar var. Biz gerekli tespit çalışmasını yaptıktan sonra inşallah bakanlığımıza, valiliğimize bildireceğiz ve gerekli yardımların sağlanması için gayret edeceğiz” dedi.

6 aylık mahsullerinin 17 dakikalık bir yağışla yok olduğunu belirten çiftçiler ise “Akşam şiddetli rahmet yağdı. Dolu, yağmur, sel geldi. Bundan dolayı bazı vatandaşların ekili alanlarını, hasatları sel aldı, dolu vurdu. Geçim kaynağımız olan sebzelerimizi afet vurdu. Devletimizden destek bekliyoruz. Bizim gelir kaynağımız bu. Bu afet 17 dakikada 6 aylık geçmişimizi sildi süpürdü gitti. 6 aydır biz çoluk çocuk bunun gözüne bakıyorduk. 17 dakikada sildi süpürdü. Her şeyimizi bitirdi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA