Akdağ Ve Eroğlu Erzurum'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Biz bu yıl ağaçlandırma konusunda büyük bir seferberlik başlattık. İnşallah son derece bozuk, kullanılmayan meraları ağaçlandırmak suretiyle hem toprağı koruyacağız hem de erozyonla mücadele edeceğiz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Biz bu yıl ağaçlandırma konusunda büyük bir seferberlik başlattık. İnşallah son derece bozuk, kullanılmayan meraları ağaçlandırmak suretiyle hem toprağı koruyacağız hem de erozyonla mücadele edeceğiz.' dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Bakan Eroğlu, Erzurum'daki Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğünde koordinasyon toplantısına katıldı.

Eroğlu, toplantının ardından yaptığı konuşmada, Erzurum için çok bereketli ve verimli bir günün yaşandığını, 592 milyon lira tutarındaki 38 tesisin temelini attıklarını anımsattı.

Bu yatırımların hayırlı olması temennisinde bulunan ve kentte yapılacak çalışmalara değinen Eroğlu, şunları söyledi:

'Biz bu yıl ağaçlandırma konusunda büyük bir seferberlik başlattık. İnşallah bazı son derece bozuk kullanılmayan meraları ağaçlandırmak suretiyle hem toprağı koruyacağız hem de erozyonla mücadele edeceğiz. Ayrıca Doğa Koruma Milli Parklar, Nenehatun Milli Parkı'nı ihya ediyor. Oradaki şehitlikleri yapacağız. Bunun dışında Kop da milli park ilan edildi. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kars ve Erzurum'daki şehitlikleri ihya edeceğiz. Hatta çok muhteşem bir tanıtım merkezi yapılacak.'

Akdağ da Erzurum'un Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olduğununa işaret etti.

Erzurum'da sulama projeleri, sulama barajları ve bunların kanallarıyla ilgili projelerin çok hayati özellik taşıdığını dile getiren Akdağ, 'Başlatılmış çok sayıda baraj projelerimiz, göletlerimiz var. Bugün bunları gözden geçirdik. İşlerin hızlanacağına dair kanaatimiz bir kez daha pekişti. İnşallah Erzurum'un çiftçisi, hayvancılık yapan, yem bitkileri üreten köylümüz, şöyle birkaç sene içinde büyük ölçüde suya doymuş olacak.' dedi.

Kaynak: AA