'54. Uluslararası Troia Festivali' Başlıyor

Çanakkale Belediyesi tarafından bu yıl 9-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 54. Uluslararası Troia Festivali'nde Çanakkale, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, festival kapsamında düzenlenecek olan konser, söyleşi, sergi, tiyatro oyunları ve spor etkinliklerinin Çanakkale'nin dört bir yanında kentliler ile buluşacağı ifade edildi.

Festival etkinliklerinin, Çimenlik Kalesi, Özgürlük Parkı, Halk Bahçesi ile kentin bir çok farklı noktasında gerçekleştirileceğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Festival etkinlikleri, Troia Ören Yeri'nde düzenlenecek olan resmi açılış töreni ile start alacak. Çimenlik Kalesi'nde ilk olarak 9 Ağustos Çarşamba günü Yasmin Levy sahne alacak. Seferad müziğinin güçlü sesi Levy, sevilen şarkılarını Çanakkaleliler için seslendirecek. Çimenlik Kalesi'nde düzenlenecek olan etkinlik programı kapsamında 10 Ağustos Perşembe günü İspanyol 7 kardeşten oluşan flamenko grubu Los Vivancos, dans gösterisi ile sahne alacak. 11 Ağustos Cuma günü, perküsyon virtüözü olarak dünya çapında tanınan Burhan Öçal ve Trakya All Stars grubu konseri ile kentliler, Trakya müziğinin tadını doyasıya yaşayacaklar. 12 Ağustos Cumartesi günü ise Moscow State Ballet grubu, dünyaca ünlü klasik müzik ustası Pyotr İlyiç Çaykovski'nin ölümsüz eseri Kuğu Gölü Balesi ile sahne alacak. 54. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Çimenlik Kalesi'nde düzenlenecek etkinlikler, 13 Ağustos Pazar günü Livaneli Korosu ve Orkestrası konseri ile son bulacak.'

Kaynak: AA