Van'da Arakanlı Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde, Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan vahşi katliam ve soykırım nedeniyle gıyabi cenaze namazı kılındı.

Van'da Arakanlı Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Van’da 54 sivil toplum kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde, Budistler tarafından Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan katliamlara tepki gösterildi. Hz. Ömer Camii avlusundan ikindi namazına müteakiben gıyabi cenaze namazını, Camii İmam Hatibi M. Emin Akan kıldırttı. Namaz sonrasında bir konuşma yapan Akan, yeryüzünde ümmet bilincinde olan insanların yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

Yapılan zulümlerin Müslümanlar arasında yaşanan bölünmeden kaynaklandığını belirten Akan, “Bugün Zilhicce ayının 9’udur. Yani hacıların vakfe yaptığı gün, haccın ilk adımı ve bugün dualar inşallah kabul olur. Yeryüzünde ümmet bilincine sahip olan insanlar öldürülüyor, yok edilmeye çalışılıyor ama bunun içinde ‘Ben Müslümanım’ diyenlerin payı vardır. Çünkü gaflet ve delalet içeresinde o uykudadırlar. Eğer bölünme varsa o zaman biz kendimizi hesaba çekmek zorundayız. Yeryüzündeki bu Müslüman kardeşlerimiz; eli, kolu, ayağı kesildikten sonra video ile çekilip zevk için bütün dünyaya servis ediliyorsa, bunun karşısında da ‘Ben Müslümanım’ diyenler de susuyorsa bil ki onların kalbi nasırlaşmış, katılaşmış ve o kendisini hesaba çeksin” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA