Vali Gül, Köy Konağının Açılışına Katıldı

Sivas Valisi Davut Gül, Divriği ilçesine bağlı Çukuröz köyünde devlet, vatandaş işbirliği ile yaptırılan köy konağının açılış törenine katıldı.

Vali Gül, Köy Konağının Açılışına Katıldı
Köy konağının açılış töreninde konuşan Vali Gül köylerin yaşaması gerektiğini vurgulayarak,"Köyleri yaşatacak olan sizlersiniz. Bin tane tesis, binlerce kilometre yol, birçok ev de yapılsa buraların içerisinde insan yoksa yaşama ihtimali yok. Dolayısıyla yıllar önce başka şehirlere göç eden vatandaşlarımız köylerine geri dönmezse, en azından yaz aylarında, bayramda ya da tatillerde kendi topraklarına sahip çıkmazsa buraların yaşama ihtimali yok. Ancak sizler köylerinize sahip çıkıyorsunuz, her fırsatta doğup büyüdüğünüz yerleri ziyaret ediyorsunuz. Köyünüze birinci, ikinci nesil geliyor bu toprakları boş bırakmıyor, inşallah üçüncü nesil de gelmeye devam edecek. Sizler sahiplenirseniz köyler yaşamaya devam edecek" dedi.

Yağmurlu havaya rağmen yoğun kalabalığın ve coşkunun köylerin yaşayacağının göstergesi olduğunu ifade eden Gül, köy konağının kazandırılmasında da emeği geçen eski ve yeni dernek başkanlarına, muhtarlara ve köy sakinlerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA