Vali Erin Bayramın Huzura Vesile Olmasını Diledi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Suruç ilçesinde kurulan Türkiye’nin en büyük çadır kenti olan Suruç Dinlenme Tesislerini ziyaret ederek buradaki Suriyelilerle bir araya geldi.

Vali Erin Bayramın Huzura Vesile Olmasını Diledi
Akşam saatlerinde geldiği tesislerde tesis yönetiminden verilen hizmetlere ilişkin bilgi alan Vali Erin daha sonra çadırları ziyaret ederek Suriyelilerle sohbet etti. Suriyeli misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Erin, sıkıntılarını kendisine ileten Suriyelilerle Kürtçe sohbet etti. Tesislerde bulunan mahalle muhtarlarıyla da görüşen Vali Erin, Suriye’de yaşanan dramın bir an önce sona ermesi ve tüm İslam alemine yeniden huzurun hakim olması dileklerinde bulundu. Toplantının sonunda yaklaşan Kurban Bayramına ilişkin bir açıklama da yapan Vali Erin, “Kurban Bayramının Şanlıurfalı kardeşlerime, burada misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize, tüm memleketimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

Şanlıurfa’da bayramın huzur içerisinde geçmesi için emniyet ve jandarma birimlerinin, 24 saat esasına göre tedbir aldıklarını hatırlatan Vali Erin, “Bu vesileyle bu görevi mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakârlık içerisinde yerine getiren Jandarma ve Emniyet teşkilatlarımızın fedakâr personeline de şükranlarımı iletmek istiyorum ve bayramlarını tebrik ediyorum. Huzur ve neşe içerisinde kutlamamız gereken bayramlarda yollarda hiç istemediğimiz sonuçlarla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olmalarını özellikle istirham ediyorum. Gidecekleri yere, yakınlarına, akrabalarına selamet içerisinde ulaşsınlar ve bayramları bir kâbusa dönüştürmesinler. O yüzden İçişleri Bakanlığımızın başlattığı bir kampanya var. Her bayramda karşılaştığımız manzaradan farklı bir şekilde kazaların en az olduğu, ölümün nerdeyse sıfırlandığı ve yaralı vatandaşlarımızın olmadığı bir bayram olsun arzu ediyoruz. Bu yüzden de ‘frene değil, kurala güven’ sloganını bütün sürücülere ve vatandaşlarımıza iletmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde programını sonlandıran Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk ve tesis yöneticileri de eşlik etti.
Kaynak: İHA