Girişimci Kadınlar, İhtiyaç Sahipleri İçin Kermes Düzenledi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde ikamet eden girişimci kadınlar, ihtiyaç sahibi aileler için kermes düzenledi.

Girişimci Kadınlar, İhtiyaç Sahipleri İçin Kermes Düzenledi
Kastamonu’nun Daday ilçesinde bir süre önce bir grup kadının bir araya gelerek kurduğu Kadın Girişimciler Derneği, örnek bir davranışa imza attı. Daha önce ev hanımlarının evlerinde yaptıkları yöresel ürünleri satarak kendilerine ve ev bütçesine destek veren girişimci kadınlar, şimdide yardıma muhtaç vatandaşlar için harekete geçti.

Daday Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)’ndan ihtiyaç sahibi vatandaşların isim listesini alan kadın girişimciler, kendi aralarında ve vatandaşlardan topladıkları yardımlarla kermes düzenledi.

Kermesten toplanan tüm gelirin yardıma muhtaç vatandaşlara ulaşacağını belirten Kadın Girişimciler Derneği Üyesi Nazmiye Dengel, asıl hedeflerinin yaklaşan kurban Bayramında yoksul vatandaşlara bayram sevinci yaşatmak olduğunu söyledi.



Daday Aile Çay Bahçesinde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan kermesin açılışını Daday Kaymakamı Ahmet Özdemir ve Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini kesen Daday Kaymakamı Ahmet Özdemir, Dadaylı kadınların böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmalarından dolayı büyük sevinç ve gurur duyduğunu ifade ederek, emeği geçen herkesi tebrik ettiklerini söyledi.



Yöresel tatların yanı sıra giyim ve hediyelik eşyalarında bulunduğu kermes, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Kaynak: İHA