Ordu Bayrama Hazır

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı münasebetiyle bir çok tedbir ve uygulamaları harekete geçirdi.

Ordu Bayrama Hazır
Ordu Büyükşehir Beediyesi, Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi Şehir Mezarlığı ve Güzelyalı Mahallesi Asri Mezarlığı’nda merkezi olarak Kur’an-ı Kerim okutuldu, mezarlık girişine çiçek ve toprak bırakıldı. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından mezar üstlerine konulması için mezarlıkların belli bölümlerine çiçek ve toprak bırakma işlemi gerçekleştirildi.

Arefe günü olması sebebiyle mezarlıkları ziyaret eden Ordulular, yakınlarının mezarları başında Kur’an okudu ve dua etti. Belediye ekiplerinin bıraktığı toprakları küçük çaplı çökmelerin meydana geldiği mezarlara aktaran vatandaşlar, bırakılan çiçekleri de mezar üstlerine koydular.

Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar, bunun sadece bayramlarla sınırlı kalmamasını, her zaman buna benzer hizmetlerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin bu çalışmasının bayramın son gününe kadar devam edeceği bildirildi.



Zabıta tetikte

Bu arada Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler bayram öncesi ve bayram tatili boyunca halkın sağlığı ve huzurunu ilgilendiren konularda kontrollerini aralıksız sürdürecek. Bayram öncesinde 71 iş yerinde ruhsat, iş yeri fiziki durumu, hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihi konularında değerlendirme yapan ekipler, kurallara uymayan 32 işletme hakkında yasal işlem başlattı. Denetimler kapsamında işletmelere halk sağlığının önemi konusunda açıklamada bulunan ekipler, kurallara uyan iş yerlerine teşekkür ederken, uymayan işletmelerin ise takipçisi olacaklarını belirtti.

Halk sağlığı için denetimlerini 7/24 sürdüren ekipler, vatandaşın şikâyetleri noktasında kendilerine “153 Zabıta Şikâyet Hattı”nı ve 444 10 52 No’lu telefonu arayarak ulaşmasını istedi.

Cenaze hizmetleri ücretsiz

Bayram boyunca Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğünce 19 ilçede cenaze hizmetlerinin devam edeceği belirtildi. Bu konuda yapılan bilgilendirmede, “Büyükşehir Belediyemiz bayram boyunca cenaze ve itfaiye hizmetlerinde de gerekli önlemleri almıştır. Cenaze hizmetleri konusunda vatandaşlarımız, ALO 188 hattını arayabilir ya da ilgili ilçede görevli olan personellerimize ulaşabilir, Büyükşehir Belediyemizin (0452) 234 86 98 No’lu telefonunu arayarak bilgi alabilir. Vatandaşlarımız hastane, özel sağlık kuruluşları, adli tıp veya aile hekimlerinden almış oldukları “Ölüm Belgesini (Defin Ruhsatı)” beraberinde getirdikleri takdirde birimlerimizde görevli personellerimiz kendilerine yardımcı olacaktır” açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, il sınırları içerisinde verilen cenaze hizmetlerinde cenaze yıkama, kefen, mezar tahtası ve cenaze nakillerinden ücret alınmadığı ve bu hizmetlerin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı belirtildi.

Kurban kesim hizmeti verilecek

Kurban alım, satım ve kesim yerlerinde de hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, 8 ilçede 9 ayrı noktada bulunan kesim yerlerinde bayram süresince veterinerler kontrolünde kurban kesimi yapacak. Bayram süresince Altınordu, Ünye, Fatsa, Aybastı, Gölköy, Akkuş, Kumru ve Çambaşı mezbahaları ile Altınordu Eskipazar Mahallesi’ndeki kurban satış yerine kurulacak mobil mezbahada ve açık kesim alanında kurban kesimi yapılacak. Kurbanlıklar, veteriner hekimlerin kontrolünde 10-15 dakikada kesilecek ve ardından vatandaşlara teslim edilecek. İlçe belediyeleri tarafından tespit edilen açık kurban kesim yerlerinde de vatandaşlar, kurbanlarını kesebilecek.

Büyükşehir Belediyesine ait mezbahalarda kesim yaptırmak isteyen vatandaşlar, mezbahalara başvurarak kesim için sıra numarası ve randevu alacak. Kesim için randevu alan vatandaşların kurbanlıkları, sırası geldiğinde 10-15 dakika içerisinde kesilip parçalanarak kendilerine teslim edilecek. Büyükşehire ait 9 kesim noktasında yapılacak kurban kesimlerinde, işlemlerin hızlı ve sağlıklı bir şekilde sorunsuzca yapılabilmesi için 9 veteriner hekim, 60 kesim ve temizlik personeli görev yapacak.
Kaynak: İHA