Mamak'ta 5 Yeni Oyun Seyirciyle Buluşacak

Her yıl birbirinden güzel oyunların sahnelendiği Mamak Kültür Merkezi, 5 farklı oyunla Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yeni sezona merhaba diyecek.

Mamak'ta 5 Yeni Oyun Seyirciyle Buluşacak
Ekim ayında perde diyecek kent tiyatrosu oyuncuları yeni sezon çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Mamaklılarla buluşacak olan bu özel gösterimler eğlendirirken düşündürecek, düşündürürken ise hayatın gerçeklerini gözler önüne serecek.

“Destansı duygular yaşatacaklar”

Toplumun her kesiminden tiyatroya büyük ilgi olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu yıl Kent Tiyatrosu’nda eğitim gören kursiyerlerimiz, oyunlarda bir yandan destansı duygular yaşatacak bir yanda da empati yapmamız gereken noktalara dikkat çekecek. Tüm tiyatro severleri yeni sezonda oyunlarımızı izlemeye davet ediyorum” dedi.



250 kişi sahne alacak

Yeni sezonda Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları ve kursiyerlerden oluşan 250 kişilik dev bir kadro Çanakkale Zaferi’ni, hazırlanacak olan devasa Çanakkale platosunda adeta yeniden canlandıracak. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ise, Mamak Belediyesi Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak’ın yazıp, yönettiği “Çiçekler Solmasın” adlı uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararlarını ele alan oyun sahnelenecek. Yeni sezonda Pinti Hamit (orta oyunu), Ocak (dram) Mamaklılarla buluşan diğer oyunlar olacak. Ekim ayında start alacak oyunlar Haziran’a kadar her cumartesi MKM Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ücretsiz sergilenecek.
Kaynak: İHA