Malazgirt'te Kurbanlılara Yoğun İlgi

Muş’un Malazgirt ilçesinde Kurban Bayramı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Malazgirt'te Kurbanlılara Yoğun İlgi
Kurban Bayramı’na sayılı günler kalması üzerine ilçede kurulan pazarda vatandaşların yoğun ilgisi gözlerden kaçamadı. İlçede küçükbaş hayvan üreticiliği yapan vatandaşlar, Malazgirt Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen yerde kurbanlarını satışa çıkardılar. Bu yıl kurbanlık hayvanların çok pahalandığını ifade eden üreticilerden Süleyman Çeçen , "Bu kurbanları Van’ın Erciş ilçesinden getirdim. Kendim aslen buralıyım. Malazgirt’te kurban fiyatları batıya göre çok normal. Batıda çok pahalı veriyorlar. Biz burada 500 lira ile bin 500 lira arasında kurbanlıkları satıyoruz. Burada her bütçeye göre kurban var. Satışlardan gayet memnunuz 10 tane getirdim 5 tanesini bir günde sattım kaldı 5 tane oda akşama kadar satılır bir şey kalmaz" ifadelerini kullandı.

Kurban pazarında küçükbaş hayvan alamaya gelen vatandaşlardan Halis Akçam, "Kurbanlıklar geçen yıla oranla fiyatları daha iyi. Burada yaşayan tüm vatandaşların alım gücü çok düşük. Benim oğlum asker hem onun için hem de Arakan’daki mazlum Müslüman kardeşlerim için kesecem bu yıl ki kurbanı. İnşallah benim kestiğim kurban oradaki Müslüman kardeşlerime derman olur. Onlar için çok dua ediyoruz. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızın Arakan’daki Müslüman kardeşlerimize sahip çıkması bizleri daha da sevindirdi. Allah dünya lirdi cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Dualarımız tüm mazlum Müslüman halk için" dedi.

Kurban pazarının maskotu haline gelen 7 yaşındaki Elif Şancı, kurbanlık satan babasına yardıma geldiğini ifade ederek, kurbanlık hayvanları çok sevdiğini belirtti.

Kaynak: İHA