Kurban Pazarında Arefe Yoğunluğu

Kurban Bayramı'na saatler kala, kurban satışının yapıldığı pazarlarda da hareketlik yaşanıyor.

Adana'da kurbanlık hayvanların satışının yapıldığı pazarlarda arefe günü dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor.

Yüreğir ilçesine bağlı Yavuzlar Mahalesi’ndeki kurbanlık satış yerinde Adana’nın çevre ilçelerinden getirilen küçükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor. Kurbanlık almaya gelen vatandaşlarla satıcılar arasında kıyasıya pazarlık yapılıyor.

Kurbanlık satıcısı Turgay Elli, kurbanlıkları 950 ile bin 500 lira arasında sattığını ifade ederek, 'Kurbanlıkları İmamoğlu’ndan getirdim. Sarıbaş cinsi olduğu için ilgi gördü, çoğunu sattım.' dedi.

Satışlardan memnun olan Hacı Mehmet Topal da vatandaşların artık kurbanlık alırken daha dikkatli davrandığını belirtti.

Geçen yıla göre kurbanlık satışlarının iyi olduğunu ifade eden Topal, 'Bin ile 2 bin lira arasında kurbanlıkları sattım. Çok az kaldı. Sanıyorum, ikinci güne kalmaz. Geçen yıl kurbanlıkların kilosunu 15 ile 17 lira arasında, bu yıl 19 lira. Geçen yıla göre çok şükür satışlarımız iyi.' diye konuştu.

Kurbanlık satın alan Hasan Özhan ise bu yıl bin 500 liraya kurbanlık hayvan aldığını belirterek, fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

Bu arada, vatandaşlar da satın aldıkları kurbanlıkları kamyonet ya da sepetli motosikletlerle götürürken, bir vatandaşın ise kurbanlık hayvanını otomobilinin arka koltuğuna koyup götürmesi dikkati çekti.
Kaynak: AA